Володимир Путін / фото REUTERS

Звільнення Херсона стане ключовим поворотним моментом у розв'язаній Росією війні проти України. Місто може бути звільнене найближчими двома-трьома тижнями.

Такий прогноз зробив російський опозиційний політик Геннадій Гудков на YouTube-каналі Фейгін Live.

"Звільнення Херсона – це корінний, ключовий поворот. Так, це ще не повна поразка, так, звичайно, путінська пропаганда відіграє, але це буде остаточний сигнал для російських еліт, що Путіну – капут, що "рятуйся, хто може". І весь світ зрозуміє, що Путіну – капут", – зазначив він.

Гудков прогнозує, що після звільнення Херсона "у бункері" не залишиться ніяких сумнівів у швидкій перемозі над путінським режимом в Росії.

"Крах путінської армії під Херсоном буде останньою краплею для путінської еліти. Вона його і так ненавидить, – сказав політик. – Різко зросте ймовірність палацового перевороту".

Розкол еліт в Росії: думки експертів

Раніше російський опозиціонер Геннадій Гудков заявляв, що у Росії почався розкол еліт по лінії генералів. Крім того, росіяни масово змінюють свою думку про війну проти України.

За даними експертів Інституту вивчення війни (ISW), розкол в Кремлі набирає обертів, а "стабільність" режиму президента РФ Путіна вже підірвана. Кривавий диктатор отримує все більше критики від своїх же чиновників.