Путіна хочуть змістити / Скріншот

Володимир Путін став слабким. У РФ це відчувають, в тому числі Кадиров і Пригожин. Розподіл влади вже почався.

Про процеси, що відбуваються в Москві, в ефірі проекту "Гроші" розповів письменник і політтехнолог Михайло Шейтельман.

"Зараз ми спостерігаємо процес, коли не знайшлося в оточенні жодної людини, готової провести якісь зміни у зв'язку з ослабленням Путіна, тому знайшлися люди... На виду є Пригожин і Кадиров, які зрозуміли, що слабкий не тільки Путін, слабке і його оточення", - вважає він.

За словами політтехнолога ці "свіжі сили" прийшли з метою змістити все оточення Путіна - Шойгу, Патрушева. І далі або просто змістити Путіна, якщо з ним не вдасться домовитися, або ж домовитися з ним, що тепер вони - його оточення.

"Вони вже заочно все це проводять, говорить Шейтельман. Наприклад, рішення про мобілізацію у Путіна ухвалювали, виходячи з того, що у його "кухаря" Пригожина виходить мобілізувати солдатів, а у Кремля поки - ні. Кадиров, наприклад, взагалі проводив так звану "самомобілізацію".

Письменник упевнений, що ні Пригожин, ні Кадиров не хочуть бути призначеними в стару систему.

"Сидять Кадиров і Пригожин і кажуть: "Ці програли війну". Ці - Путін і його угруповання. І вони не хочуть бути частиною цих", - говорить Шейтельман.

Ймовірно, після зміни цієї системи в РФ буде ухвалено рішення не про посилення війни, а про відмову від неї, додав він.

Переворот у Росії і повалення Путіна

Про можливий переворот у Росії і повалення Володимира Путіна, а то і його вбивство, багато експертів говорять вже давно. Значно активізувалися ці розмови після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що Путін зараз готує бійню для генералітету Росії, оскільки хоче звинуватити посадовців у програші війни проти України.

Піонтковський також вважає, що дискусії щодо відсторонення Путіна закінчаться, коли ЗСУ звільнять Херсон. За його словами, одним з проміжних варіантів може бути оголошення, що за станом здоров'я Путін тимчасово передає обов'язки колективному органу - Радбезу РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: