Путін вибухнув ядерними погрозами / скріншот

Російський диктатор Володимир Путін визнав завдання по українських містах і об'єктах критичної інфраструктури масованого удару вранці 10 жовтня.

Про це він заявив сьогодні під час звернення до росіян.

Путін заявив, що ударам піддалися об'єкти енергетики і нібито об'єкти "військового управління і зв'язку". 

"Сьогодні вранці за пропозицією Міноборони і за планом Генштабу Росії завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності повітряного, морського і наземного базування по об'єктах енергетики, військового управління і зв'язку України", - сказав він.

У цьому ж зверненні Путін пригрозив Україні новими ударами, фактично визнавши, що ранковий терор українських міст пов'язаний з підривом Кримського мосту.

"У разі продовження спроб на нашій території терактів відповіді з боку Росії будуть жорсткими і за своїми масштабами будуть відповідати рівню загроз, створюваних Російській Федерації. Ні в кого не повинно бути в цьому ніяких сумнівів", - відповів кремлівський диктатор.

Напередодні Путін назвав "терактом" підрив на Кримському мосту, внаслідок якого було обвалено частину автодорожнього полотна.

Услід за цим в Кремлі не стали відповідати, чи знаходиться Кримський міст під "ядерною парасолькою". Таку думку секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав "невірною постановкою питання".

Проте західні журналісти припускали, що вибухи на Кримському мосту Путін розцінить як "особисту образу" і жорстоко мститиметься.

Масований удар по Україні

Сьогодні вранці Росія завдала серію ракетних ударів по центру Києва, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Житомирській областях.

Тільки в Києві вже відомо про не менше 5 загиблих та десятки поранених.

Окупанти цілилися в об'єкти критичної інфраструктури. У НЕК "Укренерго" попередили громадян про перебої з електроенергією.

Загалом у понеділок вранці ворог випустив по українських областях 83 ракети з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. 43 ракети збили українські сили ППО.

Окупанти також пустили 17 іранських дронів-камікадзе із Криму та Білорусі. Три БПЛА "приземлили" над Одесою.

Вас також можуть зацікавити новини: