Росіяни можуть піти в наступ на Луганщині, вважає Ступак / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Українського інституту майбутнього, консультант комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Іван Ступак заявив, що точно сказати, з якого напрямку російська армія готує наступ, неможливо. Проте деякі ознаки свідчать про те, що це може відбутися на Луганщині.

"Судячи з тих непрямих даних, які є, армія РФ готує наступ у Луганській області. Чому? Тому що мобільний інтернет поклали саме в тому регіоні. Тому ми розуміємо, що саме в тій частині Луганської області, де немає мобільного інтернету, готуватиметься наступ, щоб українські партизани, місцеве населення, яке проукраїнськи налаштоване, не могло з використанням мобільного інтернету повідомляти оперативно українським військовим, розвідникам, контррозвідникам позиції росіян, про переміщення росіян, про місця, де складуються боєприпаси, паливо, де розміщуються компактно російські військові, ось ці всі геолокації", – пояснив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Ступака, не варто виключати загрозу і на Південному напрямку. 

Відео дня

"Як фінальна межа, куди російське командування, імовірно, планує добігти, це не секрет – до кордонів Луганської та Донецької областей, хоча б вийти на цю територію, вийти на цей кордон і заявити про свої права на цю територію остаточно і безповоротно", – продовжив він.

Ступак припускає, що росіяни планують завершити вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей максимум за один-два місяці до проведення виборів на території Росії, зокрема, і на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Новий наступ РФ на Україну: прогнози

В Головному управлінні розвідки Міноборони України вважають, що російські війська підуть у наступ тільки на трьох напрямках. Йдеться про Донецьку, Луганську та Запорізьку області.

При цьому голова Луганської ОВА Сергій Гайдай зауважив, що росіяни не перейшли до повномасштабного наступу, але здійснюють підготовку до нього. Ворог може наступати на Луганщині по трьох напрямках. 

Також Гайдай спрогнозував, що новий наступ РФ може статися в будь-який день після 15 лютого. Очільник Луганської ОВА додав, що росіяни стали економніше використовувати боєкомплект, що також може говорити про підготовку до наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: