Болгарія розслідує версію Кремля вибуху на Кримському мосту / фото Телеграм-канал ДПСУ

Правоохоронці Болгарії розслідують російську версію вибуху на Кримському мосту. За версією росіян, вантажівка, яка вибухнула, прибула з цієї країни.

Про це пише Euractiv.

За словами голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, маршрут вантажівки, що вибухнула на мосту, почався в Болгарії, після чого авто проїхало через Грузію, Вірменію, Північну Осетію та Краснодарський край. Водночас офіційний представник Єврокомісії Пітер Стано назвав цю заяву недостовірною.

Відео дня

"У нас немає можливості дізнатися, що сталося в суботу (8 жовтня – ред.) на мосту, що призвело до вибуху, які причини. Ви знаєте достовірність стількох так званих "розслідувань" в Росії. Я б не став довіряти тому, що вони говорять", - заявив Стано.

При цьому він нагадав, що Крим - це Україна, а Керченський міст - незаконний об'єкт.

Крім того, колишній прем'єр-міністр і лідер ГЕРБ Бойко Борисов назвав термін "Болгарський слід" поганим тоном, запевнивши, що вибухівка не могла бути завантажена в Болгарії, тому що тоді вантажівка б не перетнула кордон.

"Якби я був на місці російських служб, мене б швидше цікавило, де була завантажена вантажівка і що послужило причиною вибуху. Це головне... зараз під час війни всі намагаються скинути напругу", - зазначив політик.

Лідер партії "продовжуємо зміни" та колишній прем'єр-міністр Кирило Петков закликав уряд провести розслідування і вказав на нагнітання паніки Кремлем

"Ми не згодні з нагнітанням страху і паніки з боку Кремля і причетністю імені Болгарії до подій, пов'язаних з Кримським мостом. Ми закликаємо Болгарську владу і тимчасовий уряд негайно розслідувати цю справу і спростувати інсинуації Кремля про причетність Болгарії до цієї події. Час має вирішальне значення", - підсумував Петков.

Вибух на Кримському мосту - що відомо

8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух, після чого там почався сильна пожежа. Відомо, що на мосту обвалилася частина дорожнього полотна.

У РФ стверджують, що причиною "бавовни" був вибух вантажівки, яка нібито приїхала з Болгарії. На мосту спалахнув залізничний потяг з пальним. Країна-агресор повідомляла про загибелі трьох людей.

Джерело УНІАН у правоохоронних органах зазначило, що підрив Кримського мосту був спецоперацією СБУ.  9 жовтня президент РФ звинуватив спецслужби України у підриві Кримського мосту.

10 жовтня Україна зазнала масованому ракетному удару. Рашисти били по багатьох областях України. Сам Путін визнав, що це було помстою за Кримський міст.

Вас також можуть зацікавити новини: