Триває контрнаступ ЗСУ / t.me/landforcesofukraine

За тиждень ЗСУ суттєво просунулися на південному фронті та на Бахмутському напрямку. Наразі активні бої ведуться декількох ділянках у бік Мелітополя і Бердянська, розповіла під час включення з Military Media Center заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За весь час контрнаступу на півдні ЗСУ звільнили понад 192 кв. км територій, а за минулий тиждень на цьому напрямку Сили оборони - більше 12 кв. км.

Водночас на Бахмутському напрямку за час наступу звільнено близько 35 кв. км території, зокрема за минулий тиждень - ще близько 4 кв. км.

Відео дня

Ключові бої тривають в районі Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки.

ОНОВЛЕНО 11:44. Маляр у своєму Telegram зазначила, що на сході противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

За її словами, на Куп’янському напрямку ворог протягом тижня активно вів штурмові дії з метою витіснення наших підрозділів за бар’єрний рубіж річки Оскіл та здійснював пошук слабких місць в нашій обороні. Наразі тривають бої, але наші оборонці міцно тримають позиції. 

На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу. Вів безуспішні наступальні дії східніше Торське Донецької області. Тривають бої. 

"На Бахмутському напрямку протягом тижня ми вели успішні наступальні дії на південному фланзі і зараз наші війська продовжують там поступово, але впевнено просуватись вперед. 

Найбільш жорстокі бої тривають в районі Кліщіівки, Андріївки, Курдюмівки. На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та охоплення населеного пункту Авдіївка, успіху не мав", - поінформувала заступник міністра.

Також Маляр зазначила, що на Півдні Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка, Вербове; Новоданилівка, Роботине; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Вербове; Новосілка, Старомайорське, мали успіх.

Контрнаступ ЗСУ - головне 

За даними Інституту вивчення війни, ЗСУ протягом останньої доби продовжували контрнаступ щонайменше на трьох напрямках - і мають певні успіхи.  Йдеться про наступ ЗСУ в районі Старомайського, Приютного, на південь від Оріхова і в районі Роботиного. 

Крім того, за даними українських і російських джерел, ЗСУ наступають на північному і південному флангах Бахмута, а також просувалися в районі Хромового. 

Згідно з підрахунком США, з початку повномасштабного вторгнення Росії ЗСУ звільнили вже близько 50% земель, захоплених окупантами з лютого 2022 року. Водночас, за даними Інституту вивчення війни, площа звільнених територій складає вже близько 53%.

Вас також можуть зацікавити новини: