По Кримському мосту "прилетіло" 17 липня / фото Maxar Technologies

У ГУР заявили, що Україна має засоби ураження логістичних шляхів окупантів, зокрема й Кримського мосту. Як зазначив в інтерв'ю телеканалу "Ми - Україна" представник ГУР Вадим Скібіцький, пошкодження Кримського мосту - це суттєвий удар по Росії. 

Скібіцький нагадав, що Росія здійснює через Кримський міст забезпечення південного угрупування окупантів, в тому числі дислокованих у Херсонській та Запорізькій областях. 

"(Кримський міст) - це стратегічний об’єкт, який забезпечував російське угруповання військ спочатку в Криму, а сьогодні забезпечує все південне угруповання військ, яке перебуває і на півострові, і на наших тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей", - цитує Скібіцького прес-служба розвідки у Telegram.

Відео дня

Нещодавнє ураження Кримського мосту порушує лінії постачання російських окупаційних військ.

"Міст - це складна споруда, але можливість наносити (по ньому) удари та перешкоджати, насамперед, логістичному воєнному забезпеченню російських військ на нашій території є", - зазначив представник ГУР.

Вибухи на Кримському мосту і деокупація Криму - головне

17 липня 2023 року на Кримському мосту прогриміли нові вибухи.  Унаслідок вибухів було зруйновано один з прольотів автодорожнього полотна. Крім того, суттєвих пошкоджень зазнала опора під ним.

Окупанти перекривали міст, чим спровокували багатогодинні затори з боку Краснодарського краю. 

Україна не підтверджувала ударів по мосту, але у своїх заявах неодноразово констатувала, що це - незаконна конструкція Росії, яка ще є важливим військовим об'єктом, бо відповідає за логістичне забезпечення угрупувань загарбників на материковому півдні України.

Це не перші вибухи на Кримському мосту. Раніше логістичний шлях росіян підхопив "бавовну" у жовтні 2022 року - коли ЗСУ готувалися до звільнення Херсонської області. Тоді стверджували, що вибухівку на міст провезла вантажівка з громадянином Росії за кермом. Усували наслідки руйнувань окупанти багато місяців. 

Вас також можуть зацікавити новини: