Замерзання ґрунту не є вирішальним фактором у наступі ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак заявив, що замерзання ґрунту не є вирішальним фактором у наступі української армії на фронті.

"З одного боку, мороз – це дійсно погано. Як і для нас, так і для росіян, як не крути. З іншого боку, трохи легше наступати, коли ґрунт замерзає, тобто є можливість для дії важкої техніки як нашої, так і російської", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Ступака, перемагає той, хто може організувати свою логістику та забезпечення військ усім необхідним. 

Відео дня

"Це забезпечення танків паливом, це забезпечення маслом, це забезпечення, в першу чергу, своїх людей. Без людей будь-яка техніка нічого не варта. Тобто потрібно, щоб люди були постійно нагодовані, в теплі, наскільки це можливо", – наголосив експерт. 

Ступак додав, що Україна насамперед намагається, де можливо, забезпечити військових і зробити їхнє перебування на передовій максимально комфортним, наскільки це можливо.

"Це дає сили та мотивацію для руху вперед", — зазначив військовий експерт.

Чи вплинуть морози і зима на хід війни: прогнози

Заступник помічника міністра оборони США по Росії, Україні та Євразії Лора Купер вважає, що взимку війна в Україні не втратить динамічність, оскільки немає ознак того, що ЗСУ зупиняться.

Генеральниий секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться використати зиму як зброю, щоб поставити Україну на коліна.

Раніше військовий експерт Олег Жданов наголосив, що Збройні Сили України зможуть вести контрнаступ навіть восени і взимку. Холоди і морози не зупинять наших військових, адже РФ не можна давати "перепочинок".

Вас також можуть зацікавити новини: