Наступальні операції ЗСУ вже розпочалися / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У Запорізькій області українські війська змушують росіян перекидати резерви з третьої лінії на другу та першу.

Аналітик Defense Express Сергій Згурець в етері Еспресо заявив, що це ознака того, що РФ намагається стримати просування наших зондувальних підрозділів або відбити позиції, зайняті українськими військами.

"Зараз українська сторона проводить дії на декількох напрямках, "виманюючи" резерви противника. Угруповання "Схід", яке утримує ділянку Запорізької області, підконтрольну противнику, починає перекидати резерви з третьої лінії на другу та першу", - зауважив він.

Відео дня

Контрнаступ ЗСУ - головне

У Міноборони сьогодні вранці констатували, що Україна перехоплює ініціативу на полі бою

Згідно з вечірнім зведенням Міноборони від 16 червня, Сили оборони мали тактичний успіх, просувалися на кожному напрямку на відстань близько двох кілометрів і закріплювалися там.

До причин, які ускладнюють Україні контрнаступ, аналітики зараховують фортифікаційні споруди окупантів по всій лінії фронту, активність російської авіації і роботу РЕБ, що глушить зв'язок українським бійцям.

Ці фактори на практиці виявилися великою проблемою. Наприклад, 47-ма бригада ЗСУ під час таких атак біля Малої Токмачки втратила перші Bradley і Leopard, а в 37-й - з майже 50 осіб після штурмів залишилися 20 бійців (інші або поранені, або вбиті, або захоплені в полон).

У відповідь ЗСУ продовжують "виносити" окупантів цілими угрупованнями з далекобійних РСЗВ. Нещодавно було підтверджено найсмертоносніший удар HIMARS за всю повномасштабну війну у районі Кремінної.