Тривають контрнаступальні заходи ЗСУ / t.me/V_Zelenskiy_official

Росія створила три осередки потужної оборони у районі Василівки, Токмака і Мелітополя Запорізької області, що свідчить про страх окупантів щодо спроможностей ЗСУ деокупувати Крим, зазначив в ефірі телемарафону військовий аналітик Владислав Селезньов.

"Вони (росіяни - УНІАН) надзвичайно хвилюються, що українська армія спробує вийти у рамках контрнаступу до Кримського перешийка. Такий сакральний для Путіна Крим може опинитися у зоні надзвичайного ризику. Бо й українські HIMARS, і Storm Shadow почнуть свою дуже важливу діяльність щодо знищення Кримського мосту, військових об'єктів в Криму", - сказав Селезньов.

Селезньов наголосив, що усі ворожі військові об'єкти є легітимними законними цілями. "І вони будуть знищені", - підкреслив аналітик.

Контрнаступ ЗСУ - головне

У перші дні червня українська армія почала активне просування лінією фронту, промацуючи російську лінію оборони на "слабкі місця".

Протягом попередньої доби українські сили продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох напрямках і 14 червня домоглися успіхів, констатує Інститут вивчення війни. 

За останні три дні Сили оборони України просунулися на відстань від 200 метрів до 1,4 км і звільнили близько 3 квадратних кілометри. На Бердянському напрямку бої тривали у районах населених пунктів Макарівка, Новоданилівка та Новопокровка.

Саме фортифікаційні споруди можуть стати вагомою перешкодою для подальшого успіху контрнаступальної операції, вважають західні експерти. З літа 2022 року Росія побудувала одну з наймасштабніших систем військово-оборонних споруд у світі за багато десятиліть.

Зокрема, це підтверджують й самі українські захисники, які вимушені розвідувати позиції ЗС РФ боєм, нерідко натрапляючи на міни й щільні вогневі обстріли з боку окупантів.

Крім того, у боях біля Малої Токмачки 7-8 червня ворогом було знищено перші одиниці західної техніки.

Відомо вже про звільнення низки населених пунктів на стику Донецької та Запорізької областей. У Міноборони коментують нові успіхи ЗСУ стримано і без зайвих подробиць.

Вас також можуть зацікавити новини: