Для застосування таких безпілотників не потрібні кваліфіковані оператори / фото УНІАН

Безпілотники з "машинним зором" перевернуть хід війни в питанні застосування FPV-дронів. Такі БПЛА небезпечні адже станції радіоелектронної боротьби втрачають актуальність.

"Перше - машинний зір нейтралізує РЕБ-купола, тому що дрону досить підлетіти на великій висоті до мети і звідти оператор його наведе на об'єкт. Далі апарат сам долетить до мети, незважаючи на те, які "окопні" засоби РЕБ будуть використовуватися на землі", - розповів український фахівець з радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескрестнов в інтерв'ю "Фокусу".

При цьому він вказав, що для застосування таких безпілотників не потрібні кваліфіковані оператори.

Відео дня

"Всі знають, як важко знайти і підготувати пілота, на це йдуть місяці. Пілоту більше не потрібно бути асом, майстром, тепер йому достатньо базових знань, щоб злетіти, підвести дрон до цілі, позначити цю ціль, на цьому його завдання закінчується, далі система машинного зору сама доведе дрон до техніки, яку потрібно вразити", - пояснив експерт.

За його словами, автоматичний супровід об'єктів дозволяє точніше вражати техніку, яка рухається, а також такі безпілотники можуть літати далі, адже не потрібно боятися втрати радіозв'язку та зображення.

"Ці чотири речі повністю перевернуть хід війни в плані застосування FPV-дронів. І такі ж технології, швидше за все, будуть використовувати безпілотні апарати, які літають на територію Росії, тому що, коли вони повністю закриються РЕБом, і більше не можна буде орієнтуватися нашим безпілотникам, що летять на Москву, доведеться придумати якісь технології, щоб орієнтуватися по місцевості: знаходити якісь орієнтири і доводити дрон по картинці",  - підсумував фахівець.

Дрони на війні проти України - останні новини

Російські окупанти постійно використовують безпілотники для ударів по містах України. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що результативність мобільних вогневих груп дуже серйозно зросла за крайні три-чотири місяці. За його словами, в радіотехнічних військах є свої сили прикриття, які теж мають на озброєнні ПЗРК і знищують ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: