Росіянам дуже складно знищувати українські морські дрони / скріншот

У мережі з'явилося відео, на якому зображена спроба росіян перехопити українців морський дрон-камікадзе за допомогою вертольота Мі-8. Безпілотник, імовірно Magura V5, продовжив свій шлях.

На кадрах чітко видно невдалі спроби потрапити в дрон некерованими реактивними снарядами, а потім стрільба з кулемета. Аналітики Defence Express припустили, що на морські безпілотники можна було б встановити модуль з ПЗРК.

Таким чином, спеціалізованй морський засіб протиповітряної оборони можк перетворитися з "нагороди" для ворога в "приманку" та "мисливця". Для втілення цієї ідеї в життя потрібно врахувати ряд моментів, в тому числі вагу та габарити.

При цьому завдання з монтування модуля з ПЗРК на морський дрон для України зараз складніше, оскільки необхідно взяти готові компонентів, які будуть відповідати всім вимогам до морського озброєння.

Морський дрон MAGURA V5 - останні новини

26 липня 2023 року на міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair у Стамбулі продемонстрували український морський дрон MAGURA V5 - багатоцільовий безпілотний надводний корабель нового покоління, яким можна вести спостереження, розвідку, патрулювання, пошуково-рятувальні роботи, а також застосовувати для протимінної боротьби, охорони флоту і бойової місії.

Вас також можуть зацікавити новини: