США / flickr.com/photos/jeepersmedia

Посол США в НАТО Дуглас Лют стверджує, що Вашингтон не розглядає питання можливого повернення в Європу ядерної зброї як відповіді на ядерну риторику Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції у Брюсселі.

Читайте такожЯдерна риторика Росії є небезпечною - генсек НАТО

Відео дня

За словами Люта, "рішення повернути ядерну зброю, яка знаходилася в Європі 30 років тому, не розглядається. Є загальна оцінка у Вашингтоні та паралельна оцінка у НАТО, щоб подивитися на всі можливі наслідки того, що Росія говорить про свою ядерну збою і що ми бачимо у дійсності в плані розвитку та встановлення".

Лют зазначив, що ця оцінка ще триває. "Щодо цього і того, якими мають бути дії у відповідь, ми ще не зробили ніякого висновку", - наголосив він.

Американський посол нагадав, що США звинуватили РФ у порушенні "однієї з головних угод періоду після холодної війни - угоди про нерозповсюдження ядерної зброї середньої дальності".

Читайте такожРФ розгорнула системи, які можуть використовуватися як ядерна зброя - НАТО

За його словами, зараз з Росією триває "серйозний діалог".

"Ми намагаємося повернути її назад, у відповідність до угоди. Ми не йдемо на розмову про контррозміщення. Ми ще у процесі і намагаємося повернути Росію назад. Немає навіть руху ноги, щоб знову повернути ядерну зброю, яку ми вивели, в Європу", - підкреслив Лют.