15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану / REUTERS

Біля входу до аеропорту в Кабулі пролунав вибух.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та підтверджують американські військові.

Вибух пролунав під час евакуації афганців з "груп ризику" з країни, захопленої талібами.

За попередньою інформацією, підірвався смертник. Відомо про щонайменше 15 поранених. Представник талібів повідомив Al Jazeera, що загинули щонайменше 11 осіб. 

Twitter

Теракт стався між КПП і готелем Baron, де раніше проживали британські військові.

ОНОВЛЕНО. Кореспондентка "Politico" Лара Селінгман повідомила про другий вибух біля аеропорту. Пентагон інформацію підтвердив.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі сказав, що може підтвердити, що вибухи були "результатом комплексної атаки, в результаті якої постраждали ряд американських і цивільних осіб".

Раніше афганців з приводу цього попереджав у Twitter посол Франції в Афганістані.

"Усім нашим афганським друзям: якщо ви неподалік від воріт аеропорту, тримайтеся подалі про всяк випадок. Може статися і другий вибух",– йдеться у повідомленні.

Скріншот

Кореспондент AJ Алі М. Латіфі зазначив, що вибух біля аеропорту Кабула став першим подібним інцидентом з часів захоплення талібів.

Обережно! Відео не рекомендується до перегляду вразливим людям, вагітним і неповнолітнім

Талібан захопив владу в Афганістані

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, в тому числі й столиці - Кабула.

Міністр внутрішніх справ Афганістану Абдул Сатар Мірзаквал у відеозверненні заявив, що столицю передадуть талібам мирно.

Стало також відомо, що представники "Талібану" в президентському палаці в Кабулі обговорять підготовку до зміни влади. Також 15 серпня президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку і вилетів в Таджикистан. 18 серпня стало відомо, що Гані зі своєю сім'єю знаходиться в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Угруповання Талібан 19 серпня проголосила нову державу на підконтрольній їй території – Ісламський Емірат Афганістан.

Представники Талібану оголосили в країні загальну амністію і заявили, що мають намір підтримувати мирні відносини з усіма країнами. Вони також пообіцяли, що жінкам будуть надані права, але "в рамках ісламу". Проте прихід талібів до влади спровокував паніку і втечу людей з країни. Багато хто пам'ятає жорстоке правління Талібану в дев'яностих, коли в суспільстві діяв вкрай жорсткий режим шаріату.