У Росію намагаються збільшити армію за рахунок мігрантів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Росія продовжує стикатися з дефіцитом кваліфікованої та некваліфікованої робочої сили. Аналітики відзначають суперечливу та непослідовну політику Кремля, яка позбавляє росіян, що втекли з РФ, та трудових мігрантів стимулів до роботи в країні. При цьому російська влада намагається збільшити промисловий потенціал та чисельність збройних сил РФ.

Як повідомляється у звіті Інституту вивчення війни, голова Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що багато росіян, які втекли з країни після початку повномасштабної війни в Україні, повертаються назад, оскільки не змогли знайти роботу за кордоном. Представник влади наголосив, що країна-агресорка не "чекає їх з розпростертими обіймами" і звинуватив їх у зраді.

Пізніше відомий мілблогер, пов'язаний з Кремлем, погодився із заявами Володіна. Однак він визнав, що РФ стикається з гострою нестачею кваліфікованої робочої сили, тоді як повертається назад з-за кордону "катастрофічно мала" кількість людей. На його думку, дефіцит робочої сили збільшив кількість мігрантів. Блогер також розкритикував російську владу за її "політику відкритих дверей" щодо міграції. 

Відео дня

За словами аналітиків, уряд РФ намагається узгодити непослідовні та суперечливі цілі, надаючи пріоритет зусиллям з криптомобілізації для відправки робочої сили на фронт за допомогою національної робочої сили Росії і при цьому обмежує перспективи мігрантів працювати в країні.

Російські правоохоронці також примушують мігрантів проходити російську військову службу, що ще більше зменшує здатність мігрантів поповнювати російську робочу силу. 

Війна в Україні - втрати Росії

Як раніше повідомляв УНІАН, Росія втратила вже на війні проти України близько 325 580 (+750) осіб.

Через значні втрати РФ змушена шукати нових солдат деінде. Російські силовики 20 жовтня вломилися у мечеть у місті Котельники Московської області і затримали кілька десятків мусульман. Їх доправили на автобусах до військкоматів і змусили підписати контракти на проходження військової служби.

Британська розвідка також повідомляла, що Росія намагається завербувати громадян із сусідніх країн для участі в бойових діях. 

У вересні у Кубі навіть стався скандал, коли виявилось, що РФ використовує мережу торгівлі людьми, щоб вербувати солдат на війну у цій країні.

Вас також можуть зацікавити новини: