У Москві порушили 22 кримінальні справи про ухилення від військової служби / фото ua.depositphotos.com

У Москві "зайнялися" мігрантами з Центральної Азії - проти 22 осіб порушили кримінальні справи у зв'язку з ухиленням від військової служби в рамках мобілізації

Про це йдеться в прес-релізі Слідчого комітету Росії від 28 жовтня. Зазначається, що йдеться про мігрантів, які отримали громадянство Росії.

Їх особисті справи вивчаються. У РФ відмова від служби в армії загрожує  позбавленням російського паспорта. Як зазначив СК РФ, законність набуття громадянства мігрантів вже перевіряють. 

Відео дня

"Перевіряється законність набуття ухильниками громадянства Російської Федерації", - йдеться в повідомленні. 

Також там вказують, що в Росії понад 80 осіб, які народилися в країнах Центральної Азії, і мають російське громадянство, були направлені на військову службу у складі збройних сил.

РФ щотижня засуджує 100 солдатів за відмову воювати

У серпні 2023 року британська розвідка заявила, що в середньому по Росії щотижня "штампують" по 100 вироків для тих, хто не хоче воювати у складі ЗС РФ і відмовляється від мобілізації.

Міноборони Британії заявило, що якщо така тенденція збережеться, то за рік у РФ засудять близько 5200 осіб за звинуваченням у відмові від військової служби. 

Вас також можуть зацікавити новини: