У Казахстані 2 січня спалахнули протести / ілюстрація REUTERS

У Казахстані під час обстрілу в Алмати загинула чотирирічна дівчинка.

Про це повідомляє Telegram-канал Tengrinews.kz з посиланням на уповноважену з прав дитини Аружан Саїн.

Повідомляється, що автомобіль обстріляли на вулиці Сейфулліна на перетині з Сатпаєва. В авто перебували четверо дітей.

Відео дня

За даними ЗМІ, чотирирічна дівчинка загинула від поранення у голову, її 15-річна сестра з кульовим пораненням потрапила у реанімацію.

Раніше повідомлялося, що до цього в Алмати від вогнепального поранення загинув 11-річний хлопчик, який гуляв на вулиці з батьками.

Читайте такожРосія продовжує перекидати війська у Казахстан (відео)Ще в одну з дитячих лікарень важкими вогнепальними пораненнями доставили 15-летннго підлітка.

Протести в Казахстані: що відомо на цей час

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. У результаті протести переросли в масові заворушення: затримано понад 5 тисяч осіб, сума збитку перевалила за 212 мільйонів доларів.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав ОДКБ, щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану спрямували до Казахстану.

Вас також можуть зацікавити новини: