Один трюк допоможе вам краще спати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Досвідчений лікар Пріт Пал Сінгх Бхіндер розповів про маловідомий трюк, який може допомогти вам швидше заснути.

"Стрес, занепокоєння та нездатність заснути впливають на більшість із нас у той чи інший час, і вони можуть бути дуже неприємними, впливаючи на всі сфери нашого життя", - цитує його Mirror.

Бхіндер прокоментував популярні відео, на яких показують масаж точок за обома вухами. Це має "запустити вашу парасимпатичну нервову систему, сприяючи розслабленню, зниженню тривоги та полегшенню сну".

Відео дня

Зазначається, що це справді може допомогти зменшити стрес і занепокоєння, а також краще спати. Причиною цього є те, що область за вухом дуже чутлива і тісно пов’язана з точками акупунктури, які були популярні в китайській медицині протягом сотень років. Вважається, що ці точки безпосередньо пов’язані з енергією тіла.

Крім того, стимуляція області за вухом може викликати відчуття в блукаючому нерві, який відіграє вирішальну роль у парасимпатичній реакції нашого організму. У поєднанні з глибоким диханням цей масаж здатний творити чудеса для усунення стресу та тривоги. 

Інші поради для якісного сну

Професор когнітивної нейронауки Оксфордського університету Бернхард Старесіна поділився кількома порадами, які допоможуть поліпшити якість сну і пам'яті.

Відомий лікар-довгожитель Ніл Полвін пояснював, що нестача сну призводить не тільки до ослаблення імунітету, але і до передчасного старіння.

Крім того, вчені навели щонайменше 5 корисних змін для організму, на які здатний вплинути короткочасний сон вдень.

Вас також можуть зацікавити новини: