Для здорового сну слід відмовитись від багатих білком продуктів на вечерю / Колаж УНІАН, фото depositphotos.com, фото pixabay.com

Якщо ви хочете покращити якість свого сну, вам, крім уникнення кофеїну, управління рівнем стресу та дотримання загальних рекомендацій, пов'язаних із покращенням сну, слід уникати вживання певних продуктів на вечерю.

Дипломований дієтолог з Індії Мрінал Пандіт розповів Newsweek, що людям, які бажають поліпшити якість свого сну, слід уникати під час вечері продуктів, багатих білком - таких як червоне м'ясо, сир, яйця і горіхове масло. Він пояснив, що на перетравлення цих продуктів можуть знадобитися години, і "це може викликати дискомфорт, через який ви не зможете заснути пізно вночі".

Це пов'язано з тим, що продукти, багаті білками і жирами, містять складні молекули, на розкладання яких вашому організму потрібно більше часу. З іншого боку, фрукти та овочі, багаті клітковиною, засвоюються набагато швидше.

Відео дня

Також важливо уникати продуктів з високим вмістом цукру перед сном

За його словами, вживання занадто великої кількості цукру може призвести до припливу енергії протягом дня, через що люди можуть не спати вночі.

Пандіт стверджує, що для отримання необхідної кількості білка за день краще замінити багаті білком вечері на легкі білкові закуски, такі як йогурт або горіхи, на початку дня. Оскільки білки перетравлюються довше, вживання їжі, багатої білками, на початку дня допоможе довше залишатися ситим, зберігаючи при цьому комфорт і легкість перед сном.

Що краще їсти на вечерю

Пандіт каже, що пізно ввечері можна з'їсти ще багато чого, крім йогурту або горіхів.

"Вживання в їжу продуктів, багатих складними вуглеводами, може допомогти підвищити рівень гормону серотоніну, який допомагає викликати сон", - сказав він Newsweek. - "Складні вуглеводи містяться в цільнозерновому хлібі та крупах, квасолі, сочевиці та картоплі".

Крім того, продукти, багаті магнієм, такі як мигдаль, банани, чорна квасоля, шпинат, також можуть сприяти спокійному сну. Магній допомагає розслабити м'язи і зменшити занепокоєння, що необхідно для гарного сну. Продукти, багаті залізом, такі як нежирне м'ясо, тофу, сочевиця, також можуть допомогти поліпшити якість сну.

Незалежно від того, що ви їсте, дієтолог радить тим, хто перекушує ночами, зберігати порції невеликими, щоб уникнути відчуття дискомфорту або здуття живота.

Раніше американські психологи відповіли, чи може кава врятувати від недосипу. Кава дійсно допомагає людині зібратися з думками і продуктивно працювати, однак, для нормального самопочуття сон просто необхідний.

Вас також можуть зацікавити новини: