Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп погрожує Франції "небаченими" податками на експорт вина, якщо Париж не відмовиться від оподаткування американських "цифрових гігантів".

Таку заяву Трамп зробив напередодні вильоту на саміт G7 у французькому Біарріці, повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro.

"Мені не подобається, що зробила Франція. Я не хочу, щоб Франція накладала податки на наше суспільство. Це дуже несправедливо. Якщо вони будуть, ми будемо встановлювати тарифи на їхні вина… Тарифи, які ще ніколи не бачили", - заявив Трамп, додавши, що має "дуже хороші відносини" з Еммануелем Макроном.

Відео дня

Читайте такожТрамп пригрозив виходом США із СОТ

Таку погрозу вже прокоментував президент Європейської Ради Дональд Туск. "Я захищаю французьке вино щирою рішучістю... Якщо США введуть податки, то Європейський Союз відповість на тому ж рівні", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, з 1 вересня США розширять мита на імпортовані товари з Китаю, що раніше не потрапили під них. Збори в 10 відсотків торкнуться імпортованої китайської продукції на загальну суму в 300 млрд доларів. Пізніше влада США прийняла рішення відкласти введення 10% мита на певний перелік товарів, імпортованих із Китаю, до 15 грудня через різдвяні свята.

У відповідь на ці дії влада Китаю оголосила про введення мит на товари, імпортовані із США, на загальну суму в 75 мільярдів доларів.