За відповідне рішення проголосували 338 депутатів / фото УНІАН

Верховна Рада ратифікувала зміни до Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квот на безмитний експорт м'яса птиці з України до 70 тис тонн.

Читайте такожУкраїна увійшла до ТОП-3 експортерів м'яса птиці в ЄС

За відповідне рішення проголосували 338 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Відео дня

Згідно з міжнародною угодою, Україна отримає додаткові квоти на безмитний експорт 50 тис. тонн продукції на рік плюс збереже передбачені раніше квоти, які до 2020 збільшаться до 20 тис. тонн. Таким чином, обсяг квоти за підсумками 2021 року становитиме 70 тисяч тонн.

Як повідомив під час виступу з трибуни заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук, збільшення квот створить сприятливіші умови для українських експортерів агропродукції.

"На сьогодні експорт м'яса птиці - один з важливих напрямів експорту української агропродукції до ЄС, фактично це перший продукт тваринного походження, який вийшов на європейські ринки і показав свою готовність конкурувати з продукцією інших країн. За підсумками 2018 року Україна експортувала до ЄС більш як 51 тис. тонн м'яса птиці, з них за квотами ввезено лише 17,6 тис. тонн, за решту виробники були змушені платити досить високе мито", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Європейський парламент підтримав збільшення квот для українських експортерів м'яса птиці. За відповідну резолюцію проголосували 444 депутати, 128 проголосували "проти" і 74 утрималися.