Ілюстрація REUTERS

В Україні немає проблем з виплатою пенсій, і в цьому році з держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 мільярди гривень.

Читайте такожПенсію в Україні можна буде отримати в автоматичному режимі

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України з посиланням на заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева.

Відео дня

"Загальні витрати бюджету Пенсійного фонду сягають 481 мільярд гривень. Основними джерелами покриття цих витрат є надходження зі сплати єдиного соціального внеску та кошти держбюджету. У червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем минулого року. Тобто просіли квітень-травень, червень, але пішов в плюс на 449 мільйонів гривень", - цитує прес-служба Єрмоличева.

За його словами, найменша пенсія в Україні встановлена на рівні прожиткового мінімуму й становить 1712 гривень. Але є окремі категорії пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія буде більше.

"Наприклад, жінка, маючи страховий стаж 30 років, а чоловік - 35, отримують мінімальну пенсію у 2100 гривень. Найбільша обмежена десятьма прожитковими мінімумами. Станом на 1 липня це 17 тисяч 120 гривень", - наводяться в повідомленні слова міністра.

При цьому Єрмоличев підкреслив, що окрема категорія пенсіонерів, для яких подібного обмеження немає, це судді – у них середній розмір пенсій становить близько 45,9 тисячі гривень.

"Загалом пенсіонерів в Україні 11 мільйонів пенсіонерів, які отримують 2-4 тисячі гривень - близько 9 мільйонів", - цитує прес-служба Єрмоличева.

Як повідомляв УНІАН, Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 гривень до 1712 гривень.