П'ятирічний план було змінено з урахуванням "пріоритизації" об'єктів / фото REUTERS

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну уряд країни-агресора відмовився від будівництва доріг, щоб поповнити військовий бюджет.

Як повідомляє російський "Коммерсантъ", п'ятирічний план було змінено з урахуванням" пріоритизації " об'єктів на підставі ухваленого закону про бюджет. Згідно з документом, витрати на будівництво і реконструкцію федеральних автодоріг в РФ скорочено в 2,5 рази — з 449 до 174 млрд рублів. Трансферти регіонам з Федерального дорожнього фонду зрізані на 14% - з 375 до 324 млрд рублів. Сукупні витрати за держпрограмою розвиток транспортної системи зменшені на 26% - з 1,653 до 1,229 трлн рублів.

Витрати на окупаційну армію при цьому збільшені майже 1,5 рази в порівнянні з законом про бюджет, ухваленим торік, — до 5 трлн рублів. Ще 4,2 трлн рублів уряд агресора витратить за статтею "національна безпека", куди зашиті бюджети МВС, Росгвардіі та спецслужб.

Відео дня

Зокрема, "під ніж" потрапили проект обходу Орєхово-Зуєво в Московській області, Південний обхід Краснодара. Повисли в повітрі друга кільцева дорога навколо Санкт-Петербурга (КАД-2) і траса "Меридіан", яка повинна була простягнутися від кордону Казахстану до Білорусії. Майже вчетверо - з 15,3 до 4 млрд рублів - урізано фінансування Південно-Західної хорди (Єкатеринбург-Самара-Краснодар), а роботи з поліпшення основних магістралей столичного регіону зовсім виключені з плану.

Війна в Україні та крах російської економіки:

24 лютого 2022 року, в день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, найбагатші люди Росії в сукупності втратили 46,6 млрд доларів. Станом на кінець 2022 року їх втрати наблизилися до 100 млрд дол.

27 червня 2022 року вперше за сто років Росія оголосила дефолт по суверенному боргу.

Станом на 31 серпня 80% росіян залишилися без заощаджень.

5 грудня 2022 року нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності

19 грудня 2022 року російські акції показали найбільше в світі річне падіння.

21 грудня 2022 року в "Роскосмосі" визнали рекордні збитки.

10 січня 2023 року Росія визнала рекордне зростання дефіциту держбюджету.

Вас також можуть зацікавити новини: