На Івано-Франківщині зафіксовано найбільший ріст захворюваності на COVID-19 / фото REUTERS

В Івано-Франківській області зафіксовано найбільший за час пандемії добовий ріст захворюваності на COVID-19 в регіоні – 1575 нових випадків.

Про це повідомив керівник ДУ "Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Руслан Савчук.

"Станом на сьогодні зареєстровано найбільшу кількість нових випадків COVID-19 в Івано-Франківській області. Потужностями нашої лабораторії було підтверджено 1575 випадків COVID-19 за добу. Це найбільша кількість випадків за весь час пандемії", - заявив він.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус набирає обертів: за добу інфікувалися майже 13 тисяч українців

За його інформацією, серед хворих – 139 дітей та 30 медичних працівників. Найбільше випадків захворюваності зафіксовано в Івано-Франківському районі – 772 особи.

"Неприємно повідомляти таку статистику, адже такої кількості хворих на Прикарпатті не було навіть під час найгірших часів, коли пандемія COVID-19 тільки набирала обертів. Насправді, ця ситуація була прогнозованою та очікуваною", - додав Савчук.

Раніше УНІАН писав, що в Україні одна з областей наблизилась до "червоної зони" - вже тривалий час "помаранчевими" залишаються Сумська та Івано-Франківська області. Втім, в останній епідпоказники погіршилися.

Вас також можуть зацікавити новини: