Користь і шкода пива для організму / depositphotos.com

20 лютого в Україні та у всьому світі відзначається День алкоголіка. Насправді це свято - це зовсім не привід випити, адже створене воно було з іншою метою. Всесвітній день алкоголіка - це свято тих, хто зміг вирватися з чіпких лап залежності, зокрема й пивної.

Хоча думки щодо пива дуже сильно розходяться. Прихильники тверезості стверджують, що пиво так само шкідливо, як і будь-який інший алкоголь. Наполягають на фактах: через пиво чоловік перетворюється на жінку і навпаки, до того ж, пивний алкоголізм ніхто не скасовував. Шанувальники хмільного напою, навпаки, наводять як приклад масу позитивних сторін вживання пива і навіть займаються пивною йогою.

Раніше ми розповідали, що корисніше вино або пиво та де менше калорій. 

Відео дня

Чим корисне пиво - позитивна сторона 

Хміль і ячмінь містять кремній, який зберігає щільність кісток, еластичність суглобів, позитивно впливає на мозок. Але є заковика - процес бродіння зменшує кількість корисних речовин і тоді пиво діє, навпаки, руйнівно.

Шкода пива - підступний склад напою

Крім користі, є і шкідливі речовини: сивушні масла, альдегіди, ефіри і метанол. Саме через них ви відчуваєте сп'яніння (порушення координації, сплутаність свідомості). При регулярному вживанні розвиваються ознаки алкоголізму. Підвищується тривожність, з'являється тремор рук, лінь, агресія, брехливість, уповільнена реакція. 

Кобальт у складі пива призводить до серцевої недостатності, причому, незалежно від віку. 

Шкода пива для чоловіків і жінок

Пийте пиво обережно / depositphotos.com

Фітогормони у складі напою призводять до змін в організмі. Чоловік перетворюється на жінку: збільшується живіт, ростуть грудні залози, м'язи втрачають тонус. Людина старіє швидше, сперматозоїди стають неактивними, їх кількість зменшується.

Знижується лібідо, починаються проблеми з ерекцією, в результаті настає імпотенція.

Жінки також змінюються зовні: з'являються вусики, шкіра набуває землистого відтінку, на обличчі стають видні капіляри. Голос грубіє, а фігура знаходить незграбні обриси. Велика кількість пива в раціоні призводить до порушення менструального циклу і проблем з виношуванням дитини.

Жінки, які страждають пивним алкоголізмом, частіше за інших піддаються розвитку раку молочної залози.

Чому від пива товстіють і як цього уникнути

Поява" пивного животика " - поширене явище у чоловіків. Тим не менш, це не норма.

Якщо не виходити за рамки дозволеного, то світле пиво діє позитивно:

  • покращує травні процеси; 
  • стимулює виділення шлункового соку;
  • допомагає перетравлювати їжу;
  • прискорює обмін речовин.

Темне пиво за калорійністю схоже з знежиреним молоком або будь-яким газованим напоєм. Найчастіше, ми набираємо вагу не через пиво, а через закуски: сушену рибу, чіпси і горіхи. Вуглекислий газ і дріжджі розширюють шлунок, а спирт дратує рецептори травного тракту і блокує центри насичення. Це причина, по якій нам хочеться їсти.

Безалкогольне - значить нешкідливе?

Напис "0%" на банці з пивом оманливий. Невеликий вміст спирту в складі присутній - близько 1.5%. Тобто, наслідки для організму будуть такими ж, просто в менших масштабах. До того ж, в безалкогольному пиві більше кобальту, а це - навантаження на серцево-судинну систему.

Кому не можна пити пиво категорично

Кому пиво протипоказано / depositphotos.com
  • дітям і підліткам до 18 років;
  • вагітним (ігнорування ради може вплинути на схильність дитини до алкоголізму);
  • при плануванні вагітності;
  • під час годування груддю;
  • людям, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, діабетом, серцево-судинними захворюваннями.

Всі інші люди можуть порадувати себе "пінним", але в межах норми: для чоловіків - 1 літр, для жінок - 500 мл. Щодня, звичайно, робити це не варто.

Вас також можуть зацікавити новини: