Поради, як швидко скинути вагу / фото: ua.depositphotos.com

Проблема схуднення хвилює багатьох дівчат - у одних виходить їсти торти і бургери, при цьому зберігаючи ідеальну фігуру, а інші постійно сидять на дієтах, при цьому страждаючи із зайвою вагою.

УНІАН з'ясував, як розігнати метаболізм без спорту і прискорити обмін речовин.

Що таке "метаболізм" і чи можна розігнати обмін речовин

Саме поняття "метаболізм" - це те ж саме, що і "обмін речовин". В цілому, це швидкість процесів, що безпосередньо впливають на життєдіяльність. Дихання, стан імунітету, швидкість перетравлення їжі - все це показники метаболізму. У молодому віці, як правило, вони в нормі, але коли людина старіє, процеси сповільнюються. Через це і схуднути складніше - організм відчуває себе гірше, витрачає багато енергії на підтримку життєдіяльності, а сил на спалювання не залишається. Якщо ви помітили, що навіть при правильному способі життя і відсутності шкідливих звичок худнете повільно, варто допомогти своєму тілу і організму.

Відео дня

Як поліпшити метаболізм - варіант перший

Дівчата, які не розуміють, як скинути вагу, в першу чергу повинні придивитися до харчування. 

Не переїдати

Дієтологи радять, як знизити апетит і прискорити метаболізм так, щоб не страждати від зміни способу життя. Постарайтеся повільно перевести своє споживання їжі на більш скромні обсяги:

  • порція - поміщається в блюді діаметром максимум 15 см;
  • частота трапез - 5-6 разів на день;
  • тривалість - мінімум 30 хвилин.

На жаль, в нашій країні багато людей страждають розвитком метаболічного синдрому. Це відбувається через постійний надлишок їжі на тарілках, причому, не найкориснішої. Через таку звичку порушуються обмінні процеси в організмі, клітини і тканини обростають жиром, який блокує надходження до них інсуліну. Така ситуація призводить до сумного діагнозу - діабету другого типу в молодому віці.

Не голодувати

Без регулярного постачання організму необхідними йому речовинами ви не отримаєте не тільки гарної фігури, але і міцного здоров'я. Кожна їжа для чогось потрібна, так як в кожному продукті є певні вітаміни і мінерали. Позбавляючи себе їх, ви ризикуєте отримати проблеми з тим чи іншим органом. 

Деякі дівчата, намагаючись знайти спосіб, як швидко скинути вагу, вдаються саме до голодування або всякого роду дієт. Дієтологи категорично його не рекомендують. Максимум, що ви отримаєте - це короткостроковий результат, а потім повернення ваги. Негативних наслідків буде більше - повний крах організму, випадання волосся, ламкість нігтів, погіршення кольору обличчя і навіть збій менструального циклу.

Які продукти допомагають прискорити метаболізм - повний список

Існує цілий перелік їжі, вживаючи яку, можна швидко і ефективно вирішити будь-які проблеми з фігурою. Крім того, налагодиться не лише стан внутрішніх органів, а й ваше загальне самопочуття.

Вирушаючи в магазин, придбайте собі:

  • чисту негазовану воду;
  • гострий перець;
  • зелений чай;
  • нежирні кисломолочні продукти;
  • капсули риб'ячого жиру або Омега-3;
  • броколі;
  • грейпфрут;
  • імбир;
  • кориця;
  • зелені яблука або груші.

Ці 10 продуктів сміливо можна брати і додавати в раціон. Їх недолік в організмі призводить до сповільненого схуднення, а якщо вам хочеться отримати шикарну фігуру і поліпшити самопочуття без виснажливих тренувань і дієт - просто харчуйтеся правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: