Чи можна спати на двох подушках / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Деякі люди використовують для сну не одну, а дві подушки - мовляв, так спати набагато комфортніше. Одні кладуть зайву подушку поруч, інші - поверх, щоб було вище. Однак у лікарів з цього приводу своя думка, а народні прикмети кажуть, що робити цього не можна. Давайте розберемося, чи шкідливо спати на двох подушках, і в яких випадках друга подушка просто необхідна. 

Що означає спати на двох подушках - прикмети

Скільки подушок повинно бути на ліжку - прикмети стверджують, що тільки одна, а на двох подушках категорично заборонено спати всім.   

Ось що говорять народні прикмети про подушки:

Відео дня
  • самотня людина, у якої в ліжку лежать дві подушки, не зможе знайти свою другу половинку - у Всесвіт іде сигнал, що ліжко не порожнє і партнер не потрібен;
  • дитина, яка спить на двох подушках, виросте невпевненою в собі, не зможе робити вибір і висловлювати свою думку, а також метатиметься "між двох вогнів";
  • літня людина, яка спатиме на двох подушках, розчарується в прожитому житті - друга подушка нагадуватиме їй про самотність.

Щодо сімейних людей, то прикмети застерігають лише тих, хто на певний час залишився сам - мовляв, не можна використовувати подружню подушку, інакше це призведе до зради. Але інша прикмета говорить протилежне: прибирати подружню подушку з ліжка не можна з цієї ж причини - щоб не було зрад. Якій із цих прикмет вірити і чи можна заміжній жінці спати на двох подушках, чи не можна - тут кожен вирішує сам. Але краще спершу послухати лікарів.

Скільки повинно бути подушок на ліжку насправді

Лікарі-неврологи і сомнологи радять дотримуватися логіки: одна людина - одна подушка і пояснюють, чому не можна спати на високій подушці.

На двох подушках виспатися доволі таки важко - голова людини починає сповзати і провалюватися, що спричиняє напруження м'язів шиї весь час, поки ми спимо. Тому, прокинувшись, людина відчуває втому, біль у шиї та головний біль. Педіатри й зовсім не радять використовувати подушку для немовлят, а замість неї підкласти під голову дитини пелюшку, складену вчетверо.

Але водночас у ліжку потрібна ще одна подушка - але не під головою. Другу подушку лікарі радять класти між ніг: вона підтримує їхній нормальний рівень і благотворно впливає на поставу, як результат, знижується навантаження на поперек, а стегна розслабляються. Крім цього, додаткова подушка запобігає нічним судомам, які виникають через незручне положення ніг.

Також фахівці з'ясували, що люди, які сплять із подушкою між ніг, рідше страждають на апное - зупинку дихання під час сну. Річ у тім, що правильне положення тіла забезпечує оптимальну роботу кровоносної системи, і всі органи отримують повноцінне живлення.

Раніше ми розповідали, як часто прати піжаму - виявляється, більшість робить це неправильно. 

Вас також можуть зацікавити новини: