Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою - відповідь вас здивує / фото ua.depositphotos.com

Готувати цей кулінарний шедевр так просто, а брати з собою на навчання або роботу так зручно, що ніхто і не замислюється, чим шкідливий бутерброд з сиром або ковбасою. Ба більше, багатьом може здатися, що ковбаси і сир містять білок і кальцій, а значить чудово підходять для сніданку. 

Але насправді користі від такої їжі зовсім небагато, а ось ризиків - море. Чим такі небезпечні бутерброди - розповість УНІАН.

Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою і сиром - пояснення 

Відповідь може бути не зовсім очевидною, але причин, чому шкідливо їсти бутерброди (особливо - щодня) одразу кілька.

Відео дня

Оброблене м'ясо, таке як ковбаси, зазвичай містить багато натрію - солі. При надмірному вживанні натрію від підвищеного артеріального тиску та інших серцево-судинних проблем нікуди не подітися. 

Крім того, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів. Вживання їх у надлишку може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям. А якщо додати в бутерброд ковбасу, підсмажену на сковороді або у фритюрі, ситуація стане ще гіршою, адже вміст жирів і трансжирів, які шкідливі для здоров'я, тільки зросте. Тож відповідь на запитання про те, чи шкідливі гарячі бутерброди з сиром і ковбасою, також позитивна. 

Чи можна харчуватися бутербродами - корисні альтернативи сиру та ковбасі

Вирішальне значення для збалансованого сніданку відіграють клітковина, вітаміни і мінерали, а їх високим вмістом сир з ковбасою навряд чи можуть похвалитися. Хорошою альтернативою можуть стати тости (чудово, якщо цільнозернові!). Наприклад, ковбасу і сир можна замінити нарізаним скибочками авокадо і омлетом або яйцями-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця є хорошим джерелом білка та необхідних поживних речовин.

Також непогана ідея - почати свій день з тарілки вівсянки. Як зробити так, щоб вівсяна каша вийшла і смачною, і корисною, УНІАН вже розповідав раніше.

Більший швидкий варіант - цільнозернові пластівці або мюслі з низьким вмістом цукру. Їх можна їсти з молоком або рослинним молоком (соєвим, вівсяним, мигдальним).

Також не займе багато часу приготування грецького йогурту з фруктами і горіхами. Краще вибирати йогурт з високим вмістом білка і пробіотиків. Фрукти і ягоди можна вибрати на свій смак, як і горіхи - вони додадуть хрускоту і корисних жирів в ваш сніданок.

Вас також можуть зацікавити новини: