Методи, як змусити яблуню плодоносити / depositphotos.com

Багатий урожай фруктів на ділянці - результат особливої вправності і практичного досвіду. Не варто впадати у відчай, якщо у вас його немає - існує величезна кількість методів і способів, як підвищити урожай навіть новачкові.

Раніше УНІАН розповідав, чим удобрити ягідні чагарники навесні.

Наступні кілька простих правил і методик, наведені в цій статті, допоможуть вам відкрити завісу культивування як молодих, так і вже дорослих плодових яблунь, що, в свою чергу, підвищить врожайність вашого саду і, можливо, залучить вас в світ "плодового полювання".

Відео дня

Чому яблуня не дає плодів - головні причини

Найчастіше, вони одні і ті ж у всіх садівників, але про деякі поговоримо окремо:

  • Комахи.

Деякі з представників фауни представляють досить сильну загрозу хорошому врожаю. Слідкуйте за суцвіттями, обов'язково прищеплюйте дерево і не допускайте утворення шкідників на бутонах або на поверхні листя.

  • Ґрунт.

Неправильна посадка саджанця - це основна проблема, пов'язана з поганим ростом і слабкою врожайністю дерева. Намагайтеся садити в уже перевірених місцях, там, де інші дерева відчувають себе добре. Таким чином ви виключите всі неприємності з несумісністю грунту і рослини.

  • Хвороби.

У заражених дерев з часом падає імунітет, і вони стають менш плідними, а плоди, що виросли, можуть мати непривабливий вигляд і, найчастіше, виростають несмачними. Уникайте цього, доглядаючи за деревом правильно.

  • Перелив або посуха.

Вода - це головне харчування для рослини, тому дуже важливо стежити за балансом вологи, що надходить в грунт. Перелив здатний провокувати гниття кореневої системи, а посуха, навпаки, створить недолік в харчуванні, і здоров'я рослини буде ослаблено.

Немає ніякого сенсу поливати різні рослини однією методикою, адже багато в чому полив залежить від погодних умов, стану грунту і сорту дерева. Намагайтеся побільше спостерігати за рослиною, і вона сама вам підкаже, скільки рідини їй потрібно для здорового життя.

Що потрібно робити з яблунею навесні, щоб вона плодоносила

Насправді, наші предки вже давно все зробили за нас. Маючи бажання розкрити таємницю, чому яблуня цвіте і не плодоносить, вони застосовували різні техніки.

Прищипування нових суцвіть.

Формування "скелета" дерева методом прищипування нових пагонів - це запорука його багатої плідності і здоров'я. Обов'язково перед прищипуванням підшукайте для себе контур або схему дерева і відштовхуйтеся від інструкцій, пропонованих до них. В інтернеті ви зможете знайти величезну кількість різних видів і методик.

Підрізання верхніх крон.

Найпопулярніший метод серед молодих садівників. Підрізаючи верхні гілки, що вибилися і відросли, ви даєте більше світла для нижніх, що, в свою чергу, полегшує для дерева процес цвітіння і плодоутворення. Однак важливо бути обережним і не зрізати зайве. 

Ізолювання суцвіть від бджіл до моменту зростання повноцінних бутонів.

Як відомо, бджоли та інші комахи не тільки запилюють квітки, а й пошкоджують їх через свою необережність, що негативно позначається на процесі цвітіння і плодоутворення. Щоб цього уникнути, оберніть суцвіття тонким шаром марлі - таким чином суцвіття залишаться неушкодженими.

В епоху відсутності інтернету тільки самий хитрий і спостережливий садівник знав, як отримати великий урожай яблук, і що треба зробити, щоб яблуні плодоносили щороку. 

Як налякати яблуню - перевірений метод

За старих часів люди вірили, що дерева, як і люди, мають почуття і вміють слухати, тому їх за хороший урожай слід дякувати, а за поганий або взагалі його відсутність - обов'язково вилаяти.

Для гарного струсу все потрібно зробити максимально правдоподібно.

Візьміть в руки стару сокиру, з похмурим виглядом підійдіть до яблуні і кілька разів вдарте обухом по низу стовбура, з упевненістю погрожуючи дереву рубкою, якщо воно в наступному році не дасть рекордний урожай.

Метод дуже дивний, але, з досвіду наших предків, цілком собі дієвий.

Вас також можуть зацікавити новини: