Чим підгодувати чагарники / фото ua.depositphotos.com

Досвідчені городники знають, що кущі з ягодами потрібно регулярно удобрювати, інакше вони не будуть плодоносити так, як вам хотілося б. Будь-який грунт в своєму складі вже має необхідні для рослин макроелементи, але навіть він не в змозі забезпечити потрібний обсяг. УНІАН розповість, чим підгодувати навесні ягідні чагарники для буйного росту.

Раніше ми говорили про те, чим посипати грядки навесні.

Чим підгодувати ягідні чагарники - кращі варіанти

Пам'ятайте про те, що рання весна для квітучих культур - це час пробудження. Тоді рослини "прокидаються" і пускаються в зростання - їх сміливо можна підгодовувати потрібними добривами.

Відео дня

Важливий момент: якщо ви вже вносили добрива восени, то в березні робити цього не треба. Краще дочекатися другої половини травня, коли кущі почнуть давати плоди, і тоді підгодувати їх.

Якщо ж ви знаєте, що вашим рослинами потрібна допомога, скористайтеся порадами досвідчених городників. Найкращий варіант - це 25-30 г аміачної селітри або 40-50 г сульфату амонію на 1 кв.м пристовбурного кола рослини. Альтернативою садівники називають рідину з гною в співвідношенні 1:10 (1 частина гною на 10 частин води).

Крім кореневого підживлення, важливо пам'ятати про обприскування - позакореневі добрива так само необхідні рослині, як і ті, що впливають безпосередньо на коріння. Проводити обприскування потрібно ближче до травня, а вибирати для цього перевірені засоби:

  • розчин сірчанокислого калію і суперфосфату - 15-20 г на 10 л;
  • сірчанокислий марганець - 5-10 г на 10 л;
  • борна кислота - 2-3 г на 10 л.

ВАЖЛИВО: обробку борною кислотою потрібно робити до або після цвітіння, але ні в якому разі не під час нього - ця речовина небезпечна для бджіл.

Які добрива потрібно вносити навесні під полуницю

Коли мова заходить про підгодівлі цих ягід, то ви повинні пам'ятати, що їх взагалі не можна удобрювати азотовмісними речовинами. Деякі види органіки для ягід теж заборонені, тому не експериментуйте.

Для полуниці закладіть в грунт на глибину 7-8 см сечовину з розрахунку 13-20 г на 1 кв.м. Якщо сечовини немає, підійде аміачна селітра - на глибину 10 см з розрахунку 10 г на 1 кв. м. Шанувальникам органіки рекомендуємо використовувати курячий послід - 1 л триденного настою, розведеного в 10 л води. Такий настій потім потрібно розвести у воді в співвідношенні 1:5 і вилити під полуничні кущі по 0.5 л розчину.

Вас також можуть зацікавити новини: