Що робити, якщо ковзає взуття взимку - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ожеледь і мокрий сніг - найчастіші причини отримання травм взимку, адже складно знайти взуття, підошва якої не ковзає. Однак для того щоб забезпечити собі стійке положення, не обов'язково витрачати нечувані суми на черевики певних брендів - можна скористатися підручними засобами. УНІАН з'ясував, що робити, якщо ковзає взуття і як це виправити.

Як зробити підошву не слизькою, а стійкою - бюджетні варіанти

Якщо ковзає взуття взимку, значить, ви придбали черевики з гладкою підошвою, не призначеною для прогулянок в ожеледь. Другий варіант - вдягли пару, яку вже носили активно, а на другий сезон її властивості погіршилися. Тим не менш, безвихідних ситуацій немає - якщо у вас ковзає взуття на снігу, спробуйте це виправити.

УНІАН ділиться лайфхаками, чим змастити взуття, щоб не ковзало, або як його модифікувати.

Відео дня
  • Супер клей

Для тих, хто не знає, що робити, якщо сильно ковзає взуття, кмітливі господарники рекомендують використовувати супер клей. Його потрібно точково нанести на суху підошву взуття в районі носка і каблука, а зверху посипати піском. Дочекатися, поки клей засохне, потім взути черевики і пройти на вулицю - хороша зчіпка з поверхнею землі забезпечена.

  • Наждачка або повсть

Другий варіант, як підготувати взуття до ожеледиці - це приклеїти до підошви шматки наждачного паперу або повсті. В якості альтернативи можна використовувати спеціальні наклейки з цих матеріалів - результат буде таким же. 

  • Капронові колготки

Спосіб досить незвичайний, зате, судячи з відгуків, гарантує довговічний ефект. Вам потрібно перевернути черевики підошвою вгору і над нею підпалити шматок капрону (можна використовувати старі колготки). Капрон буде капати на підошву, засихати і створювати захисний шар від льоду. Головне - максимально обережно проробляти цю маніпуляцію, щоб не обпектися.

  • Льодоступи

Це найпростіший метод, якщо у вас сильно ковзає взуття взимку, а "танцювати з бубном" немає бажання і часу. Спеціальні накладки-льодоступи продаються у взуттєвих магазинах або на ринкових лотках, легко одягаються на черевики, так само легко знімаються. Спосіб надійний, перевірений і не дуже дорогий.

Раніше ми говорили про те, чи потрібно прогрівати машину восени.

Вас також можуть зацікавити новини: