Ссколько потрібно прогрівати машину восени - поради / фото ua.depositphotos.com

Багато водіїв вважають, що прогрівати машину необхідно тільки в мороз, але насправді, це не зовсім так. Є певні нюанси, про які важливо знати, щоб не знизити довговічність автомобіля. УНІАН розібрався, як прогрівати машину восени і навіщо це робити.

Навіщо прогрівати машину до настання морозів

Іноді навіть досвідчені автомобілісти не знають, навіщо потрібно прогрівати машину в жовтні і листопаді, якщо температура повітря не опустилася нижче нуля. Причина проста - вранці в кінці осені буває холодно, навіть якщо вдень сонце яскраво світить і гріє, то рано вранці стовпчик термометра може показувати від +1 до +3 градусів. Деякі водії помічають, що за ніч на лобовому склі автомобіля навіть іноді з'являється іній.

В такому випадку машину прогрівати потрібно хоча б пару хвилин - до тих пір, поки двигун не нагріється, а ви не побачите позначку в 800-900 оборотів. Така процедура піде тільки на благо - по-перше, мастило прогріється і буде ретельно змащувати двигун, а по-друге, ви уникнете запотівання стекол в машині.

Відео дня

Як і скільки потрібно прогрівати машину при "плюсовій" температурі

Для того щоб гарантувати собі комфортну поїздку, а також продовжити термін служби важливих деталей автомобіля, запам'ятайте, як правильно прогрівати машину при різних температурах і в різний сезон.

Вважається, що показник того, скільки треба прогрівати машину за часом, залежить, як мінімум, від температури. Якщо на вулиці більше 15 градусів тепла, то вистачить однієї хвилини - просто розігріти двигун. До того ж, якщо ви використовуєте якісне синтетичне мастило, то тривалий прогрів взагалі не потрібен - можете майже відразу рушати з місця.

Скільки прогрівати машину при 0 градусів і нижче

Якщо температура повітря від +5 до 0, то вам теж вистачить однієї хвилини - деталі автомобіля не встигають замерзнути, тому різкий старт для них не небезпечний. Єдина порада - краще починати рух на низькій швидкості і малих обертах, тоді двигун буде прогріватися самостійно. У разі, коли температура повітря коливається від 0 до -10, необхідний прогрів протягом 2-3 хвилин і недовго постояти на холостих обертах. Відразу рушати категорично не рекомендується - високі шанси пізніше виявити поломку.

Вас також можуть зацікавити новини: