Троянди вимагають особливого догляду / ua.depositphotos.com

Напевно, кожна жінка любить троянди. Однак у них є один "мінус" - якщо за ними неправильно доглядати, вони дуже швидко в'януть. На допомогу вам прийдуть кілька дешевих засобів, які врятують ситуацію.

Раніше УНІАН розповідав, як захистити троянди від попелиці, а сьогодні ви дізнаєтеся, що додати в букет троянд, щоб довше стояли.

Як продовжити життя трояндам - 3 головні секрети

Насправді, троянди - невибагливі квіти, проте за ними теж потрібен догляд. Їх постійно потрібно підрізати, а в воду додавати спеціальні засоби, які дозволять їм довше стояти:

Відео дня
  • Цукор

Господині часто замислюються, що додати в воду для троянд, щоб квіти довго стояли. Як виявилося, відповідь зовсім проста. На один літр води потрібно додати по одній столовій ложці цукру і оцту. Однак варто знати, що пелюстки троянд не повинні торкатися цієї води. Якщо вони є на стеблах, їх потрібно обрізати. Тоді ваші квіти будуть стояти дуже довго.

  • Доместос

Щоб троянди довше стояли можна використовувати доместос. У ньому міститься хлорка, яка продовжить життя вашим квітам. При цьому міняти воду потрібно щодня, як і підрізати стебла. Дуже важливо, щоб зріз був косим.

  • Аспірин

Після зрізу кожна квітка відчуває стрес. І якщо ви хочете, щоб вона не зів'яла на наступний день, киньте в воду таблетку аспірину. Вона має знезаражувальну властивість, а також живить троянди. Важливо: на літр води має бути 5 таблеток аспірину.

Використовуючи ці три засоби, ви побачите, як ваші троянди розквітнуть і будуть радувати вас мінімум тиждень. 

Вас також можуть зацікавити новини: