Вибрати штучну ялинку не так просто, як здається / ua.depositphotos.com

Кожному українцю хочеться в Новий рік нарядити вічнозелену красуню. Одні люди вважають за краще живе дерево, інші обзаводяться штучним. Однак мало хто знає, що у головного атрибута свята є свої особливості.

УНІАН з'ясував, яку вибрати штучну ялинку, щоб потім не пошкодувати про покупку.

Як вибрати ялинку штучну за типом хвої

Перш ніж вирушати в магазин за покупкою, зверніть увагу на те, яку штучну ялинку вибрати - максимально схожу на натуральну або неприродно пишну красуню. Саме від вибору матеріалу залежить її зовнішній вигляд. Варіантів всього три:

Відео дня
  • З хвоєю з ПВХ 

Найпоширеніший і бюджетний вид ялинки, де гілочки виходять особливо пишними. Вони являють собою проволоки з вплетеними плівочками зеленого кольору, а ближче до стовбура - коричневого. Так виходить створити вид натуральної ялинки. На дотик такий екземпляр м'який, приємний і добре гнеться.

  • З волосіні

Більше нагадує сосну, ніж ялинку, голки у дерева довгі, щільні і зігнути їх неможливо. Часто волосінь поєднують з ПВХ, щоб зробити більш пухнасті і привабливі зовні гілки.

  • Литий екземпляр

Така ялинка найбільше схожа на натуральну, але і вважається найдорожчою. Кожна гілочка цього дерева виплавляється в спеціальних формах, щоб гілки і голки були максимально схожі на ті, що у дерева, що росте в лісі. До речі, литі ялинки абсолютно неколючі і дуже красиві.

Якщо ви не розумієте, яка штучна ялинка краще - лита або ПВХ, відштовхуйтеся від свого бюджету і бажаного зовнішнього вигляду виробу. Лита ялинка буде більше схожа на натуральну, але і грошей за неї доведеться заплатити більше.

Варіант з ПВХ бюджетніше, але абсолютно не схожий на справжні лісові ялини. Не можна сказати однозначно, який матеріал краще для штучної ялинки - у кожного виду є свої "за" і "проти".

Як правильно вибрати штучну ялинку за кольором

Думаючи про те, яку краще вибрати штучну ялинку, важливо звернути увагу і на її відтінок. Існує кілька видів:

  • зелений однотонний;
  • зелений різних відтінків, суміщених в одному дереві;
  • блакитний благородний;
  • сніжно-білий;
  • різнокольоровий.

Який колір ялинки найкращий для вас - вирішуйте самі, як правило, більшість людей вибирають класичні зелені екземпляри. Однак можна проявити креатив і вибрати, наприклад, ялинку жовтого або фіолетового відтінку, а також зупинитися на благородному блакитному.

Як вибрати ялинку на Новий рік по силуету 

Крім матеріалу і кольору важливо розуміти, якої висоти вибрати ялинку і який тип кріплення гілок у неї повинен бути. Асортимент силуетів досить великий:

  • у формі літери "А" - найбільше схожий на натуральну ялинку;
  • зі звуженими нижніми ярусами - компактний варіант для квартири;
  • вузький - ніяк не нагадує лісове дерево, але підходить для невеликих приміщень;
  • дизайнерський - може бути будь-якої форми, з кріпленнями на стіну або під стелю.

Кріплення гілок теж може бути різним - це дуже серйозний момент, адже якщо ви плануєте використовувати ялинку кілька років, то потрібно задуматися про те, як її зберігати. Гілки можуть згинатися на дроті або кріпитися на шарніри. Іноді можна зустріти варіант кріплення на гачки - тут відштовхуйтеся від своїх бажань і можливостей. 

Вас також можуть зацікавити новини: