Як варити пшеничну кашу / depositphotos.com

Дієтологи кажуть, що пшенична каша дуже корисна не тільки для спортсменів (завдяки біотину в складі), але і для всіх інших людей. Регулярно вживаючи її, ви можете поліпшити пам'ять, прискорити роботу мозку, підвищити працездатність і концентрацію. Більш того, пшенична каша позитивно впливає на згортання крові і сприяє загоєнню ран.

УНІАН розповість, як варити пшеничну кашу на воді розсипчасту і не менш смачну - на молоці. 

Як правильно промивати пшеничну кашу - підготовчий етап

Для того, щоб зварити смачну кашу, її потрібно правильно підготувати. Крупу необхідно промити під проточною водою кілька разів, поки рідина не стане прозорою. Потім визначитеся, на чому ви будете варити кашу - на воді або на молоці.

Відео дня

Несолодка каша краще виходить на воді, а ось для солодкої страви рекомендуємо використовувати молоко або суміш молока і води. Як правило, на 1 склянку крупи потрібно взяти 3 склянки рідини, якщо вам подобається в'язка структура, а для розсипчастої каші досить буде 2 склянок води або молока.

Як варити пшеничну кашу на воді в каструлі - рецепт

Вам потрібно взяти необхідну кількість крупи, висипати її в каструлю, залити холодною водою або молоком. Помішуючи, варити кашу до тих пір, вона вона не закипить, а потім зменшити вогонь і продовжувати варити 20-30 хвилин до загустіння. Зняти каструлю з вогню і дати каші настоятися 15-20 хвилин під кришкою. Можна додатково укутати блюдо теплим рушником.

Як варити пшеничну кашу в мультиварці - технологія

Викласти пшеничну крупу в чашу мультиварки, залити молоком або водою, вибрати режим "Каша" або "Крупа" і готувати протягом 35 хвилин. Додатково ви можете включити режим "Підігрів" на 5-10 хвилин, щоб каша краще настоялася.

Якщо ви хочете використовувати якісь добавки до каші, то відштовхуйтеся від ступеня її солодощі. До несолодкого блюда оптимально зробити зажарку з цибулі і моркви, додати сіль і зелень. Солодка каша буде смачніше, якщо додати трохи вершкового масла, кориці, згущеного молока або меду.

Як варити пшеничну кашу - пропорції і час для духовки

Візьміть ємність, яку можна ставити в духовку, висипте туди крупу, слідом вилийте молоко або воду. Розігрійте духовку до 200°C і готуйте без кришки 30-40 хвилин. Знизьте температуру і продовжуйте запікати кашу ще 10-15 хвилин. Спробуйте кашу - якщо вона все ще тверда, то долийте рідини, вимкніть духовку і залиште блюдо там, щоб воно настоялося. 

Вас також можуть зацікавити новини: