Чим відмити жирний посуд / фото ru.depositphotos.com

Багато господинь скаржаться, що засоби для посуду не завжди настільки ефективні, як хотілося б. Тим більше вони можуть провокувати алергію на руках, що і зовсім ускладнює миття посуду. Але виявляється, є дешевий і перевірений засіб, який допоможе вам очистити посуд від застарілого жиру.

Цим універсальним засобом виявилася сода, якою до того ж ще можна очистити унітаз.

Як відмити тарілки від застарілого жиру

Якщо ви постійно задаєтеся питанням, в чому замочити жирний посуд, то відповідь дуже проста - в розчині харчової соди. Для цього вам знадобляться 2-3 ложки соди на літр води. Складіть брудний посуд у велику ємність і залийте її підігрітим розчином. Залиште на хвилин 30-40, а потім за допомогою губки промийте її під теплою проточною водою.

Відео дня

Цікаво, що за допомогою соди можна прибрати не тільки жир, але і жовтий наліт на посуді. 

Як відмити посуд від нальоту

Напевно ви помічали на посуді не тільки жовтий наліт, пов'язаний з жорсткістю води і не якісним миючим засобом, але і від чаю. Спочатку рекомендується спробувати очистити наліт содою, але якщо вам недостатньо блиску, можете скористатися іншими способами.

Наприклад, очистити наліт можуть ще сіль, кола і навіть спирт.

Як відмити склянки від чаю / ru.depositphotos.com

Сіль. Потрібно розчинити дві столові ложки солі в двох-трьох ложках теплої води. Залийте цим розчином чашки з жовтим нальотом і залиште на півгодини. Потім ретельно промийте їх під проточною водою.

Кола. Відомо, що в таких випадках допомагає і кола. Газовану воду варто налити до країв і залишити на всю ніч. При цьому краще не використовувати колу для білих кухлів, щоб не зробити гірше.

Спирт. Ще один народний засіб, який напевно є в аптечці у кожного, - спирт. Змочіть спонжик спиртом і інтенсивно потріть посуд в місцях з нальотом. 

Всі ці прості способи допоможуть вам з легкістю позбутися від жиру і нальоту не тільки на форфоровому посуді, але і на скляньому і металевому.

Раніше УНІАН розповів, як очистити сковороду.

Вас також можуть зацікавити новини: