Як позбутися від бліх в будинку / фото ua.depositphotos.com

Блохи - часті "гості" в будинку власників котів і собак. Навіть якщо кішка не виходить на вулицю, ви можете принести яйця бліх з вулиці і заразити тварину, а комахи швидко розплодяться по дому. Також блохи можуть прийти в квартиру від сусідів або з підвалу.

Як вивести бліх вдома - покрокова інструкція

Бліх зазвичай виявляють, коли вони встрибують на тіло. Вивести цих крихітних шкідників можна наступним чином:

  1. Обробіть від бліх собаку або кота, якщо на них є комахи. Попросіть у ветеринарному магазині засіб, ефективний як проти дорослих бліх, так і проти лялечок.
  2. Виперіть підстилки улюбленця при високій температурі, щоб знищити яйця бліх. Також виперіть постільну білизну, якщо кіт або собака сплять у ліжку.
  3. Також виперіть улюблені іграшки тварини - в іграшці можуть бути блошині яйця.
  4. Пропилососьте всі килими, підлоги та дивани. Якщо бліх дуже багато, таке прибирання варто проводити щодня до вимирання комах.
  5. Обробіть засобом від бліх підлогу, дивани і улюблені місця кота або собаки. Вибирайте аерозолі від великих виробників з хорошими відгуками.
  6. Додатково обробіть аерозолем місця, де люблять жити блохи. Це карнизи, щілини в підлозі і за меблями, салон автомобіля.

Після обробки приміщення відкрийте вікна і провітріть дім на кілька годин. Іноді блохи виводяться не з першого разу, якщо ви упустили частину блошиних яєць або лялечок. Тоді потрібно повторити обробку через 3-5 днів.

Відео дня

Як позбутися від бліх в домі народними засобами

Найкраще з комахами справляються професійні хімічні препарати. Але є також народні засоби, які відлякують шкідників. Їх можна нанести на щілини, карнизи і ділянки біля меблів.

Бліх відлякують такі засоби:

  • ефірні олії м'яти, евкаліпта, гвоздики;
  • пивні дріжджі + тертий часник;
  • шкірка цитрусових;
  • сіль;
  • розчин соди або нашатирю;
  • свіжий полин.

Ці засоби можуть відлякати дорослих комах, але марні проти личинок. Використовувати їх потрібно після, а не замість прибирання.

Вас також можуть зацікавити новини: