Як виявити зіпсований фарш - лайфхаки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Фарш - м'ясний продукт, з якого можна приготувати безліч різних страв, але іноді в магазині нам продають не зовсім свіжий товар. Також фарш може віддати Богу душу, поки лежить в холодильнику або морозилці. УНІАН з'ясував, як зрозуміти - зіпсувався фарш чи ні за 5 хвилин.

Як зрозуміти, що курячий фарш зіпсувався 

Фарш з курки відмінно підходить для приготування котлет, фрикадельок і навіть лазаньї. Однак є ознаки, які точно підкажуть, що з цього продукту краще вже нічого не готувати:

  • запах - якщо фарш пахне кислим, значить, він точно прострочений, тому що свіже м'ясо має нейтральний аромат;
  • колір - сірий, зелений, коричневий і будь-який інший відтінок - це вірна ознака несвіжого продукту;
  • консистенція - курячий фарш повинен бути пружним, ні в якому разі не мати слизу і не розвалюватися в руках.

Ви можете оцінити курячий фарш візуально - якщо шматочки перекрученого м'яса рівні, глянцеві, без дивних вкраплень і плям, значить, продукт свіжий. В іншому випадку відмовтеся від покупки.

Відео дня

Як зрозуміти, що свинячий фарш зіпсувався 

У випадку зі свининою "працюють" ті ж правила, що і з куркою - ознаки несвіжого продукту збігаються. Якщо ви бачите, що свинячий фарш став сірим або зеленим, занадто м'яким на дотик, пахне тухлим або кислим м'ясом, то, швидше за все, використовувати його вже не можна. Елементарний огляд за допомогою природних рецепторів допоможе вам виявити несвіжу свинину, а також розібратися, як зрозуміти, що яловичий фарш зіпсувався.

Як зрозуміти, що заморожений фарш зіпсувався

Багато господинь "про запас" залишають фарш в морозильній камері, щоб потім з нього що-небудь приготувати. Рідко, але трапляється так, що продукт втрачає свою свіжість, тому важливо знати, як зрозуміти, що фарш зіпсувався в морозилці.

Після його розморожування (а то і під час) ви відчуєте неприємний запах гнилого м'яса. Він буде досить сильним - не помітити не вийде. Перевіривши ємність з фаршем, ви також можете побачити, що на продукті з'явилися плями будь-якого іншого кольору, крім природного м'ясного - це теж стане аргументом проти використання напівфабрикату.

Ці знання потрібні, щоб не витрачати свій час, тому що неважко пояснити, як зрозуміти, що фарш зіпсувався при смаженні - ви почнете смажити несвіже м'ясо і вся кухня, а то і вся квартира, наповниться жахливим гнильним ароматом. Доведеться викидати фарш, мити сковороду, провітрювати приміщення і готувати іншу страву або бігти в магазин за новими продуктами. Краще вже відразу звернути увагу на тривожні сигнали і позбутися від невідповідного продукту.

УНІАН рекомендує використовувати нюх, зір і торкання, щоб розібратися в цьому питанні - дізнаватися, який на смак зіпсований фарш, не варто. Нічого приємного ви не відчуєте, зате ризикуєте отруїтися.

Вас також можуть зацікавити новини: