
Каву п'ють люди в усьому світі - одні заварюють в турці, інші вважають за краще напій з найближчої кав'ярні, а треті задовольняються варіантом розчинного напою. УНІАН розповість, яка кава вважається якісною і на що звертати увагу в магазині.
Раніше ми говорили про те, чи корисна кава з молоком та кому її не можна пити.
Як зрозуміти, хороша кава чи ні, якщо купили в зернах
Натуральна зернова кава - це унікальний продукт, який подарує вам не тільки приємні відчуття під час пиття, але і допоможе злегка підбадьоритися. На жаль, деякі виробники додають домішки і ароматизатори, щоб видати свій продукт за якісний.
Насправді, ознаки натуральної кави в зернах досить прості:
- великі зерна однакового розміру;
- насичений аромат без запаху кислинки або гіркоти;
- маслянисті сліди на пальцях після тертя об зерна;
- шматочки плівки в борозенці зерна;
- відсутність коричневих слідів на папері, де лежала кава.
Досвідчені бариста рекомендують лайфхак, як визначити хорошу каву в зернах. Візьміть кілька зерен і вдарте їх чимось важким. Якщо кава натуральна, то зерна розколяться на частини. Штучний продукт розсипається в труху.
Як вибрати хорошу каву розчинну
Розчинна кава вважається більш популярною серед звичайних споживачів, ніж мелені зерна. Вся справа в тому, що розчинний напій легше заварювати і коштує він, як правило, дешевше. Якщо ви теж ставитеся до людей, які віддають перевагу розчинній каві, запам'ятайте кілька правил:
- купуйте каву тільки в зіп-упаковці - вона захищає продукт від вологи і сонячних променів;
- колір кави повинен бути рівномірним коричневим без білих вкраплень;
- аромат яскравий і насичений - ніякого запаху хліба або жолудів.
Як і у випадку з меленою кавою, розчинну можна перевірити на справжність. Налийте в будь-яку ємність холодну воду, киньте ложку розчинної кави і розмішайте. Натуральний продукт повністю розчиниться, а цикорій або інші варіанти того, що кладуть в пачку недобросовісні виробники, просто осяде на дні посуду.