Як зашити круглу дірку на футболці або куртці / depositphotos.com

Якщо ви випадково зачепили річ або пропалили її сигаретою - це не привід викидати улюблений одяг. Існує кілька лайфхаків, як можна непомітно для оточуючих заховати цю ваду. УНІАН розповість, як закрити дірку в куртці або іншому предметі гардероба.

Раніше ми говорили про те, як прибрати катишки з різних матеріалів.

Як замаскувати дірку на футболці, кофті або куртці - варіанти

Незважаючи на те, що тренд на рваний одяг продовжує активно бути присутнім в світі моди, є велика різниця - речі були порвані спеціально або зіпсовані випадково. Якщо ваш варіант - другий, то УНІАН пропонує кілька способів, як затягнути дірку на одязі так, щоб її не було видно.

Відео дня

Поставити латочку

Це найпопулярніший і найпростіший спосіб, яким користувалися наші мами і бабусі. Вам потрібно вибрати шматочок тканини такий же за виглядом, як і порвана річ, випрати і його, і одяг, який будете ремонтувати. Потім - вивернути потерпілий предмет гардероба навиворіт, латку поставити обличчям до дірки і приметати її до одягу. Після цього потрібно зробити потаємні шви і, коли процес буде закінчено, залишиться тільки зрізати нитки і пропрасувати латочку. До речі, цей метод ідеально підходить для курток, плащів і пуховиків.

Якщо ви курите і після невдалої перерви з сигаретою думаєте, як зашити дірку від сигарети на спортивних штанях, радимо наступний метод:

  • взяти тканину, вирізати з неї смужку шириною в половину пропалених штанів, висотою - в діаметр дірки;
  • накласти латочку на пошкоджену ділянку, зафіксувати англійськими шпильками;
  • пришити латочку до тканини.

Такий нескладний метод допоможе вам швидко приховати від сторонніх очей будь-який небажане отвір на вашому одязі.

Заштопати

Штопання підійде, тільки якщо на речах утворилися маленькі дірочки, що виникли в результаті прання в машинці. Кофти або куртки таким чином реанімувати не можна. Найголовніше в цьому процесі - підібрати нитки так, щоб вони підходили до тканини. Після того, як знайдете відповідні, виверніть річ навиворіт і стібками закрийте дірку. Спостерігайте, як виглядає шов з лицьового боку - його не повинно бути видно. В кінці процесу необхідно закріпити нитку на вивороті, щоб шов не розповзався при носінні одягу.

Використовувати поліетилен або флізелін

Такий метод вдалий для реанімування курток і пуховиків з поліестеру. Вам потрібно знайти стрічку з флізеліну, клапоть тканини такого ж кольору, як куртка, і марлю. Також знадобиться гаряча праска. Якщо флізеліну не знайшли, то можна використовувати поліетиленовий пакет - результат буде той же.

Алгоритм дій наступний:

  • куртку потрібно вивернути навиворіт і покласти на рівну поверхню;
  • розпороти підкладку і знайти проблемне місце;
  • вирізати шматочок флізеліну або поліетилену за розміром трохи менше, ніж латочка;
  • з'єднати між собою краю розриву на дірці;
  • прикласти флізелін (поліетиленовий пакет);
  • накласти зверху марлю і пропрасувати праскою.

Іноді буває так, що куртки або пуховики припікаються сигаретами - тоді заплатки потрібно ставити не тільки з виворітного, але і з лицьового боку. Зверху можна приклеїти термоаплікацію, щоб приховати латочку. До речі, це ще один зручний варіант для ремонту одягу. Враховуйте, що аплікацію ні в якому разі не можна клеїти відразу на дірку - вона тільки збільшиться в розмірах, так як її нічого не буде стримувати.

Вас також можуть зацікавити новини: