Як швидко позбутися від катишков - поради / depositphotos.com

Катишки на речах з'являються не просто так - вони утворюються в той момент, коли ви перете одяг або просто носите його, створюючи тертя тканини об тканину. Чим довше ворс і нижче щільність тканини, тим вище ймовірність, що на одязі з'являться катишки. УНІАН розповість, як прибрати катишки з одягу народними засобами.

Як прибрати катишки - машинка і руки

Таке пристосування - найшвидший і легкий спосіб позбавлення від катишек. Виглядає як електробритва, продається в спеціалізованих магазинах. Може працювати на батарейках або акумуляторі, бореться з катишкамі, зрізуючи їх лезом.

Користуватися машинкою потрібно обережно, щоб не розрізати тканину, тому, проводячи лезами по одязі, злегка натягуйте його і не притискайте пристрій до речей занадто сильно. Після закінчення роботи вам потрібно зняти відсік для сміття і витрусити з нього катишки.

Відео дня

Як прибрати катишки з одягу бритвою - техніка

Цей метод вимагає максимальної обережності, адже зробити дірку на речах простіше простого. Враховуйте, що брати потрібно не нову, а вже колишню у використанні бритву, щоб вона не була занадто гострою.

Увімкніть світло або настільну лампу, розкладіть одяг на рівній поверхні і натягніть. Потім проведіть бритвою по проблемних ділянках кілька разів, поки не видалите всі катишки.

Як прибрати катишки зі штанів ножем

Вам потрібен звичайний канцелярський ніж, який нескладно придбати в магазині. Інструкція по взаємодії з предметом така ж, як в способі 2 - натягуйте тканину і зрізайте ножем катишки з неї. По мірі очищення збирайте катишки руками і викидайте в сміття.

Як прибрати катишки з синтетики скотчем

Метод підійде тільки для легких тканин, на яких катишки нещільні і тримаються слабо. Наприклад, в'язані і вовняні речі скотчем не здолати, тому не рекомендуємо і намагатися.

Для того, щоб ефективно і швидко прибрати катишки з худі, футболки або іншого одягу, відмотайте 10-15 см скотча, приклейте на тканину і ретельно розгладьте. Через 2 хвилини різким рухом відірвіть скотч, натягуючи тканину - ви побачите, як всі катишки залишилися на смужці клейкої стрічки.

Як можна позбутися катишків на одязі / Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: