Як заморозити помідори на зиму в пакеті / фото УНІАН, Олексій Іванов

Замороження помідорів на зиму - пункт в чек-листі заготовок багатьох українських господинь. Це швидко і практично, до того ж, дозволяє мати доступ до свіжих овочів за рамками літнього сезону. УНІАН розповість, як заморозити помідори на піцу, а також для борщу або салату.

Раніше ми говорили про те, як заморозити кабачки на зиму для смаження.

Як заморозити помідори в морозильній камері у вигляді пюре

Ретельно вимийте помідори, розріжте їх на кілька частин і видаліть плодоніжки. Потім пересипте в блендер і подрібніть в пюре. Якщо такого пристрою у вас немає, то можна скористатися м'ясорубкою. Ідеальна ємність для заморозки - силіконові формочки, але підійдуть і пластикові стаканчики. Все, що вам потрібно - це розлити томатне пюре по формах, поставити їх на рівну дошку або тарілку, а потім прибрати в морозилку.

Відео дня

Як заморозити помідори кубиками або кружечками

Вимити помідори, нарізати їх так, як вам хочеться - кубиками або кружечками. Товщина слайсів - 1.5 см, при будь-яких інших пропорціях помідори можуть розм'якнути під час розморожування. Далі - застелити тарілку або дошку харчовою плівкою, викласти помідори в один шар. Зверху накрити плівкою або пакетом і викласти наступний шар. У такому вигляді відправити їх в морозилку на кілька годин. Коли помідори замерзнуть, їх можна перекласти в пакети або пластикові контейнери.

Як заморозити помідори цілими - лайфхак

Заморожування помідорів цілими - варіант зимової заготовки, не менш популярний, ніж нарізка їх шматочками. Вам потрібно вимити помідори і обсушити їх. Потім викласти в целофановий пакет так, щоб вони не торкалися один одного, і покласти в морозилку. Коли помідори замерзнуть, можна дістати пакет і стиснути його, щоб овочі лягли купкою - так вони будуть займати менше місця в морозилці і не пристане один до одного.

Вас також можуть зацікавити новини: