Що почитати жінці-список кращих книг / фото REUTERS

Любите читати, але на домашній книжковій полиці вже все прочитано? Не можете знайти собі книгу до душі? УНІАН назвав шістку захоплюючих і надихаючих книг для жінок. Такі книги допомагають зняти стрес, розібратися в собі і дізнатися, наскільки сильними і чудовими бувають жінки.

"Квітка пустелі", Уоріс Дірі, Кетлін Міллер

Сомалійська модель і спеціальний посол ООН Уоріс Дірі в цій книзі описала історію свого життя, щоб показати, з якими труднощами стикаються жінки і як вони здатні поміняти систему.

Уоріс народилася в Сомалі, де прийнята нелюдська практика жіночого обрізання. Вона жила в сім'ї кочівників, а в 13 років її мали видати заміж за 60-річного незнайомця. Але дівчинка вирішила порушити сімейні традиції і втекла до Лондона. Через роки праці вона стала успішною моделлю, а пізніше стала першою жінкою в світі, яка публічно засудила практику жіночого обрізання.

Відео дня

"Їсти, молитися, любити", Елізабет Гілберт

Це сучасний життєстверджуючий жіночий роман, в якому драма переплітається з філософією і лекцією про любов до себе. Елізабет Гілберт написала автобіографічну книгу про те, яке наше життя багатогранне і як багато в ньому чудових речей.

32-річна Ліз побудувала досить успішну письменницьку кар'єру, але повний брехні шлюб робить її нещасливою. Вона зважилася на розлучення, але відчуває себе втраченою і самотньою. Для написання нової книги вона вирушає у велику подорож, де пробує національну кухню різних країн, пізнає життєву філософію різних народів і знаходить нову взаємну любов.

"Шоколад", Джоанн Харріс

Спокій маленького французького містечка порушив приїзд молодої жінки Вівіан і її дочки. Вони влаштували в місті грандіозний карнавал, якого городяни ніколи не бачили. А потім залишаються в місті і відкривають власний шоколадний магазин. Вівіан розуміє, що зараз потрібно людині, і пропонує кожному такі ласощі, які розкривають смак життя. Її магазинчик стає дуже популярним, але це не подобається місцевому консервативному священику.

"Щоденник пам'яті", Ніколас Спаркс

Цей зворушливий любовний роман став справжнім бестселером в США. У своїй книзі письменник описав історію справжнього кохання і вірності звичайної літньої пари.

Головна героїня вже в похилому віці і важко хвора. Вона втратила пам'ять, але кожен день до неї приходить один і той же відвідувач. Він зачитує жінці її щоденник, який зберігає найпотаємніші спогади пари ще з юних років. Після прослуховування щоденника в жінці пробуджуються старі спогади і відроджується забута любов.

"Розповідь служниці", Маргарет Етвуд

Антиутопічний роман так полюбився читачам, що на його основі зняли один з найпопулярніших телесеріалів сучасності.

У книзі описується суспільство майбутнього, в якому жінки стали лише машинами для виробництва потомства. Їм заборонено працювати, володіти майном, любити, мати подруг і розважатися. Раз в день жінки можуть вийти за покупками, але їм заборонено з кимось розмовляти. Більшість жінок стали безплідними. А ті, хто можуть народжувати, стають рабинями і примусово народжують нащадків багатим чоловікам. 

"Дівчина в поїзді", Пола Хокінс

Один з найкращих детективних трилерів, який сподобається любителькам гостросюжетних романів. Це захоплюючий і дуже емоційний роман у стилі Хічкока.

Дівчина на ім'я Рейчел кожен день з вікна електрички спостерігає за життям ідеальної сімейної пари і заздрить їхньому щастю. Але одного разу вона випадково бачить у їхньому дворі щось шокуюче і страшне. Після цього дружина пропадає безвісти. Рейчел розуміє, що тільки вона може знайти зниклу, але чи прийме поліція її свідчення?

Вас також можуть зацікавити новини: