Навіщо в сир вставляють цифри - пояснення / фото УНІАН

Всі ми колись знаходили пластикові цифри в сирі, але мало хто знає, для чого саме вони потрібні. З простого інтересу багато хто напевно замислювалися, що означають такі послання від виробника. Навіщо пластикові цифри в сирі і навіщо їх туди кладуть - пояснимо в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, як відрізнити натуральний сир від підробки, а також розповіли як зрозуміти, натуральний сир чи ні.

Навіщо в сирі цифри - розкриваємо таємницю

Цифри в сирі повинні допомагати працівникам харчових підприємств точно і швидко визначати номер варіння, дату виробництва продукту та іншу важливу інформацію. Пластмасові цифри в сирі ще за часів СРСР вдавлювали в готовий продукт, при цьому вони були обов'язковим технологічним елементом у виробництві.

Відео дня

Тобто з метою зручності і для того, щоб не писати інформацію на упаковці, пластмасові цифри в сирі позначали дату вироблення, від якої власне потім відраховували період дозрівання продукту до його готовності. І вже після цього сир з цими цифрами потрапляв у продаж на полиці магазинів. Тому відповідь на питання, для чого в сирі цифри, проста і досить буденна.

Що означають цифри в сирі ще

Згідно з інформацією від різних виробників сиру, цифри в головку такого продукту закладаються ще на етапі його дозрівання. Терміни дозрівання у всіх сирів різні і ви, побачивши нерозрізану головку продукту на прилавку магазину, можете побачити цифри і зрозуміти - готовий перед вами сир (той, що встиг визріти) чи ні. 

Раніше багато дітей навіть збирали колекції з харчового пластику, який знаходили в покупному сирі. Зараз же цифри в сирі знайти можна дуже рідко, їх там практично вже немає. У наш час інформацію про номер партії і дату виготовлення сиру дуже часто поміщають на упаковку продукту, який купує споживач. Тобто, вивчити інформацію про сир можна тільки прочитавши документацію про продукт або дані на упаковці.

Вас також можуть зацікавити новини: