Наповнювач для котів буває різним / depositphotos.com

Ветеринари кажуть, що не існує універсального наповнювача для кішок - потрібно вибирати той, який подобається саме вашому вихованцеві. Для пухнастиків важливо колупатися у вмісті лотка, щоб він не був порожнім. УНІАН розповість, який наповнювач краще вбирає запах і сечу.

Деревний кращий наповнювач для кішок від запаху

Як правило, він складається з тирси і стружки хвойних дерев. Відмінно вбирає вологу, безпечний для вихованця і буває двох видів:

  • всмоктуючий - поглинає сечу і опускається в піддон лотка;
  • той, що комкується - збирає екскременти і вологу в один великий клубок.

Деревний наповнювач - один з найпопулярніших, біологічно комфортних і доступних для кішок. Його можна змивати в туалет (він не забиває труби), не стає причиною запорошеної хмари і нешкідливий, якщо потрапляє в шлунок кота. Єдиний мінус тирси - вона кришиться, залишається на лапах, а потім розноситься вихованцями по всій квартирі.

Відео дня

Силікагелевий наповнювач для котячого туалету

Прогресивний варіант санвузла для пухнастого звірка, який вважається найбільш якісним. Робиться він з висушеного гелю полікремнієвої кислоти - речовини, яка міститься майже у всіх гірських породах, і є повністю натуральною. Додатково в кульки додають вологопоглинаючі компоненти, завдяки чому силикагелевый наповнювач поглинає величезні обсяги рідини і відмінно вбирає запахи.

Переваги очевидні:

  • відсутність пилу при натисканні;
  • стабільна присутність в лотку, неможливість рознести його по дому;
  • приємний аромат і колір.

Якщо ви не знаєте, який наповнювач менше розноситься, то вам точно потрібно спробувати саме цей. Крім того, ви можете придбати індикаторний наповнювач - при попаданні на нього сечі, він змінює забарвлення (як правило, з синього на червоний або навпаки). 

Недоліком такого наповнювача можна вважати високу ціну, але і міняти лоток потрібно раз в 2-3 тижні, повністю видаляючи тільки фекалії. Змивати в туалет сілікагелевий наповнювач не можна, а зберігати потрібно в герметично закритій упаковці, інакше гранули почнуть вбирати вологу з повітря.

Мінеральний глиняний наповнювач для котів

Третій за популярністю засіб для лотка, який ділиться на два типи - той, що комкується, і всмоктуючий. Наповнювачі відрізняються між собою і способами поглинання сечі, і складом.

Той, що комкується, мінеральний/глиняний наповнювач

Виробляється, як правило, з бентонітової глини. При попаданні вологи матеріал набухає, утворюються грудки, які легко можна прибрати з лотка. Такий наповнювач коштує дешево, тому господарі кішок використовують саме його. Недолік один - матеріал крихкий, тому тварина може рознести його по всій квартирі. До того ж, змивати в унітаз такий наповнювач не можна - стикаючись з водою, він утворює "пробку" з глини, яка потім стає причиною засмічення труб.

Всмоктуючий мінеральний/глиняний наповнювач

Матеріал, з якого зроблений засіб - вулканічний мінерал цеоліт. Екологічно безпечна речовина, яка темніє при контакті з сечею. Гранули повністю поглинають рідину і набухають. Якщо ви побачите, що вміст котячого сечового міхура накопичився на дні лотка, можете перемішати наповнювач - він повністю просочиться вологою і вбере запах. Недостатки у такого засобу для туалету теж є - замінювати його доведеться повністю, при збиранні він неприємно пахне і не є економічним, так як швидко забруднюється.

Вас також можуть зацікавити новини: