тісто для пиріжків

Повітряне тісто для пиріжків можна зробити навіть без додавання дріжджів. Для цього використовується суміш кефіру та соди. Під дією молочних бактерій маса піднімається і стає м'якою, як пух. Такі вироби виходять пишними і довго не черствіють. Ще один великий плюс рецепта - простота. Тісто замішується всього за 5 хвилин і відразу готове до використання.

Ідеальне тісто для пиріжків без дріжджів

Щоб випічка була пишною, рекомендується прострочити кефір на 1-2 дні або залишити на ніч за кімнатної температури. Так буде набагато смачніше. Також зверніть увагу, що в рецепт іде тільки курячий жовток без білка, оскільки останній робить тісто жорстким.

Повний список інгредієнтів:

Відео дня
  • двісті сімдесят мілілітрів кефіру 3%;
  • чотириста грамів борошна;
  • столова ложка олії;
  • столова ложка цукру;
  • чайна ложка солі;
  • один яєчний жовток;
  • половина чайної ложки соди;
  • наповнювач за смаком.

Із цієї кількості вийде приблизно 10 виробів. Таке тісто на пиріжки можна запікати, але найсмачніше вироби будуть смаженими в олії. Начинка може бути як солодкою, так і солоною.

Кефір перемішати й нагріти приблизно до температури тіла. Додати жовток, сіль і цукор, влити олію. Всипати 2/3 борошна, перемішати. Потім додати соду і решту борошна. Важливо дотримуватися саме такої черговості. Якщо вмішати соду відразу, то маса підніметься завчасно й осяде.

Руками вимісити м'яке еластичне тісто для пиріжків на кефірі. Якщо воно липне до рук, за необхідності можна додати більше борошна. Готову масу залиште під рушником настоятися 15 хвилин. Це потрібно, щоб у виробів не було присмаку соди.

Після цього швидке тісто для смажених пиріжків можна використовувати. Розділіть його на рівні частини, розкачайте та наповніть начинкою. Обсмажуйте вироби на сковороді з великою кількістю олії по 3 хвилини з кожного боку. Потім викладіть на паперові серветки, які вберуть у себе зайвий жир.

Вас також можуть зацікавити новини: