Як можна застосувати втулки від рушників і туалетного паперу / фото ua.depositphotos.com

Всі, хто був у декреті або вимушеній відпустці, чудово знають, як нудно довго всидіти в чотирьох стінах нічого не роблячи. У такій ситуації люди починають шукати собі заняття: одні в'яжуть або шиють, інші записуються в секції, треті - починають щось майструвати.

Як показує практика, далеко не завжди прагнення щось створити має вимагає великих фінансових вкладень. Часом робочий матеріал знаходиться у нас вдома у великій кільксті, головне - побачити його.

Раніше ми розповідали вам, що можна зробити з паперових лотків для яєць, а зараз розповімо про те, як можна застосувати творчу енергію та які дивовижні речі можна зробити зі звичайних втулок для туалетного паперу або паперових рушників.

Відео дня

Для чого можна використовувати втулки від туалетного паперу - варіанти

Є одне "але" - всі ці поради стосуються лише людей з креативним мисленням. Якщо ви не любитель щось майструвати та не дружите ані з клейовим пістолетом, ані з ножицями - не захаращуйте квартиру і викидайте втулки відразу після їхньої появи. Однак якщо ваша фантазія постійно підказує вам нові ідеї створення чогось оригінального, але ви ще не кінця зрозуміли, як можна застосувати втулки від рушників і туалетного паперу - цей матеріал для вас.

  • Освіжувач повітря - це найпростіше застосування втулки від туалетного паперу. По суті, вам навіть не потрібно чекати, коли рулон закінчиться. Достатньо кілька разів бризнути на внутрішню сторону втулки освіжувачем повітря або духами і повісити рулон на його звичне місце.

Річ у тім, що втулка виготовляється зі щільного картону, а як відомо, папір чудово вбирає всі рідини та запахи. Нанесений на втулку ароматизатор, буде пахнути набагато довше, ніж якби ви просто рзвіяли його в повітрі. Розпилюючи освіжувач не в повітря, а на картон, ви збільшите термін експлуатації балончика мінімум вдвічі.

  • Органайзер для проводів - цей безпрограшний варіант того, як можна застосувати втулки від рушників і туалетного паперу, напевно оцінять чоловіки.

Проблема проводів, зарядок, кабелів і подовжувачів, що весь час заплутуються, знайома всім, і часом розмотати цей нескінченний клубок складніше, ніж може здатися на перший погляд. Але, як показує практика, навести лад в ящику з проводами не так вже й складно. Достатньо змотати кожен провід і вставити його в окрему втулку. Таким чином дроти ніколи не розмотаються і не заплутаються.

Для зручності на кожній втулці можна написати, який саме провід в ній лежить, і для чого він призначений. Повірте, цей лайфхак допоможе вам зберегти не тільки час, але і нерви.

  • Розвиваючі ігри - це найкорисніші речі з втулок, які ви можете зробити своїми руками. Пофарбувавши втулки в різні кольори і зробивши в них дно, ви отримаєте оригінальні футляри для рахункових паличок або вирізаних з картону літер. Діти 4-5 років з радістю будуть розкладати по "будиночках" голосні та приголосні літери, відокремлювати літери від звуків і навіть не здогадаються, що це не просто весела гра з мамою, а повноцінний урок. А враховуючи матеріал, з якого виготовлені втулки, гра буде абсолютно безпечною: жодних гострих кутів, жодної твердої поверхні та жодних дрібних деталей. 
  • Вироби з втулок від туалетного паперу своїми руками можна робити нескінченно. Це може бути гараж для іграшкових машинок. Достатньо скласти горизонтально втулки одна на одну і прикріпити їх до аркуша картону або просто укласти в коробку з-під взуття. У ніші втулок прекрасно помістяться іграшкові машинки вашого сина. А якщо в створенні "гаража" він візьме активну участь, нова іграшка йому точно сподобається.
  • Органайзер для олівців та ручок - це найпоширеніший варіант прояву креативу. За рахунок того, що для виготовлення втулок використовується досить щільний якісний картон, такі органайзери прослужать довго. Декорувати такі органайзери можна як завгодно, але в будь-якому випадку, за наявності веселих красивих "будиночків", олівці та фломастери ваших дітей вже не будуть розкидані по всій квартирі. 
  • Стаканчики для розсади - садівники настільки винахідливі люди, що знайшли втулкам своє застосування - городнє. Замислившись про те, як використовувати втулки від туалетного паперу для розсади, вони дійшли висновку, що немає нічого неможливого. Все, що вам потрібно, щоб вийшов стаканчик для розсади - це зробити у втулці дно, щоб грунт не вивалювалася.

    Для цього з одного боку робимо на втулці кілька невеликих надрізів, згинаємо картон по цих надрізах всередину і фіксуємо за допомогою клею. Якщо ви не хочете використовувати клей, оскільки побоюєтеся, що його хімічний склад негативно позначиться на якості грунту - використовуйте звичайні канцелярські скріпки. Закріпивши розрізані частини втулки за допомогою клею або скріпки і з'єднавши їх, ви отримаєте стаканчик для розсади. 

    Зручність такої тари в тому, що, по-перше, картон швидко розкладається, а це значить, що ви не будете травмувати розсаду при висаджуванні і зможете перемістити її в грунт разом зі стаканчиком. Крім того, ви можете регулювати висоту самого стаканчика, підрізавши краї втулки, якщо вона занадто довга. Ну і нарешті, собівартість такого матеріалу, на відміну від спеціальних піддонів або торф'яних горщиків для розсади, фактично дорівнює нулю.

Вас також можуть зацікавити новини: