Якщо у вас є старі шкарпетки, не поспішайте їх викидати / фото ua.depositphotos.com

Шкарпетки - найбільш ходова річ гардеробу, яку потрібно постійно оновлювати. Якщо вдома є багато дірявих шкарпеток або шкарпеток без пари, не поспішайте їх відправляти у відро зі сміттям. УНІАН розповість, куди подіти старі шкарпетки.

Раніше УНІАН ділився, як прати білі шкарпетки, щоб не залишалося плям.

Дивлячись на купу речей, які вже не можна носити, господині думають, що можна зробити зі старими шкарпетками. Благо - придумані лайфхаки з шкарпеток, які допоможуть їх прилаштувати в побуті.

Відео дня

Що робити зі шкарпетками без пари - корисні поради

По-перше, якщо у вас є домашні улюбленці, то для них можна зробити іграшки зі старих шкарпеток. Для цього шкарпетку потрібно набити ватою або поролоном і міцно зав'язати. Потім пришити маленькі дзвіночки або щось інше, що видає звук.

По-друге, можна зробити чохли для ніжок стільців, щоб вони не псували підлоги. Обрізати нижню частину шкарпетки і зшити або просто надіти старий носок на ніжку меблів.

Ще що можна зробити з шкарпеток, так це наповнювач для взуття, який застосовується перед тим як прибрати пару на зберігання до настання сезону. Для цього в шкарпетки насипати трохи солі і зав'язати, а зверху капнути пару крапель ефірної олії і покласти у взуття. Сіль буде вбирати вологу, а масло додасть приємного аромату. Крім того, шкарпеткою легко відполірувати черевики або туфлі до блиску.

Що можна зробити з однією шкарпеткою-  господині на озброєння

Якщо ви ніяк не можете придумати як же зручно зберігати голки і шпильки, то і тут на допомогу прийде старий носок - з нього можна зробити подушечку. Взяти нижню частину шкарпетки і напхати туди поролон, вату або синтепон, а після - зашити.

Килимок зі старих шкарпеток своїми руками - як зробити

Це взагалі корисний лайфхак, особливо якщо у вас є дача. Щоб не витрачатися на підстилки, їх мож на зробити своїми руками зі старих шкарпеток. 

Потрібно рівно відрізати резинку і частини з потертостями або дірками, а потім порізати весь носок на "кільця" по 2-2,5 см шириною. Взяти одне з них і згорнути між пальцями в формі вісімки, а потім приплести до нього друге "кільце" іншої шкарпетки, потім ще одне і так далі. В результаті вийде довга різнобарвна стрічка з шкарпеток. З неї потрібно сформувати килимок і зшити нитками для закріплення.

Вас також можуть зацікавити новини: