Як закріпити простирадло на ліжку - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Люди з неспокійним сном часто помічають, що вранці їх простирадло виявляється десь в ногах, а то і зовсім на підлозі. Лежати на "голому" матраці абсолютно незручно, та й застеляти ліжко кожен день теж. УНІАН з'ясував, як можна закріпити простирадло на ліжку, щоб крутитися уві сні з чистою совістю.

Чому простирадло сповзає з дивана - можливі причини

Насправді, далеко не завжди фактором ризику буде неспокійний сон. Іноді причини виявляються зовсім іншими:

  • маленька постільна білизна - якщо ви невдало підібрали розмір, то простирадло точно буде бгати і сповзати;
  • тонка тканина - шовкові комплекти виглядають шикарно, але точно не вважаються найміцнішими до совання;
  • неправильно застелили - простирадло потрібно заправляти під матрац, а края, що звисають, приведуть до сповзання постільної білизни.

Також справа може бути в слизькому наматрацнику або матраці, на якому жодне простирадло не вийде зафіксувати міцно. Незалежно від матеріалу постільної білизни воно виявиться на підлозі.

Відео дня

Чим закріпити простирадло, щоб не сповзало - варіанти

Є кілька варіантів, як закріпити простирадло на матраці підручними засобами, щоб надійно зафіксувати його і не піднімати вранці з підлоги. 

  • Спеціальні заклепки

Такі фіксатори в формі міні-підтяжок можна купити для простирадла будь-якого розміру - від односпального до євро. Суть їх в тому, щоб стягнути протилежні кути простирадла і надійно закріпити на матраці. Бувають фіксатори різного виду - Т-образні або двокінцеві, вибирайте за особистим бажанням.

  • Пластикові затискачі

Це пристосування, за допомогою яких можна притиснути простирадло до матраца по периметру. Затискачів потрібно кілька, щоб розташувати їх в різних метрах порівну, зафіксувавши простирадло. Тримають вони його міцно, тому в надійності методу можете не сумніватися.

  • Липучки

У будь-якому текстильному магазині у вас вийде купити спеціальні липучки для постільної білизни. Одна липучка кріпиться до простирадла, друга до матраца, потім вони з'єднуються один з одним. Такий лайфхак, щоб простирадло не сповзало, не дасть вам ефекту заправленого ліжка, але зате забезпечить спокійний сон.

  • Ґудзики

Цей варіант вимагає тимчасових витрат, але зате точно допоможе, якщо ви не знаєте, як закріпити простирадло на матраці без гумки швидко. Вам потрібно пришити до простирадла гудзики по периметру, а до матраца - петлі, потім всунути перше в друге. Звичайно, це не панацея, але якщо можливості поїхати в магазин за різними професійними пристосуваннями немає, то гудзики і петлі - хороша альтернатива.

Вас також можуть зацікавити новини: