Як врятувати пересолений суп / depositphotos.com

Пересолений суп трапляється навіть у досвідчених господинь - і в цьому немає нічого страшного. Не поспішайте виливати його і починати готувати новий - ми підкажемо, що робити, якщо пересолили суп.

Раніше ми вже розповідали, що робити якщо пересолили страву - крупу, м'ясо або овочі.

Солити суп краще поступово, а доводити до смаку страву сіллю потрібно в самому кінці. Наприклад, для овочевого супу може знадобиться більше солі, для супу з консервою або готовим м'ясом - менше. Але якщо в теорії ви все це знаєте, а на плиті у вас просто зараз стоїть пересолений суп - будемо його рятувати.

Відео дня

Як виправити пересолений суп

Є кілька способів врятувати страву:

  • Додайте рис або перловку

Найвідоміший спосіб, який дістався нам від бабусь. У пересолений суп можна додати рис або перловку - вони добре вбирають сіль. Крупу загорніть в марлю і опустіть в каструлю на 15 хвилин, а потім дістаньте. Якщо рис або перловку потім доварити - буде гарнір на друге.

  • Покладіть картоплю або яблуко

Цей спосіб також дуже популярний і плюс до всього він швидкий. Зайву сіль в супі швидко вберуть шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука. 

Якщо в супі ще немає картоплі, то просто додайте її та спробуйте страву через 10 хвилин. Якщо суп пересолений і вже з картоплею, то додатково покладіть в страву ще пару картоплин або часточки яблука, а через 10 хвилин дістаньте шумівкою.

  • Додайте цукор

Це не найзручніший спосіб, але дієвий: покладіть в ополоник кусковий цукор і опустіть в пересолений суп. Як тільки цукор почне розчинятися, дістаньте. Якщо потрібно - повторіть цей "фокус".

  • Вбийте яйце

Пересолений суп можна врятувати, якщо додати в нього збите сире яйце. Правда, якщо ви до цього готували прозорий суп, то страву з яйцем доведеться назвати якось по-іншому. Або ж можна озброїтися шумівкою і виловити яйце. 

  • Додайте води

Це перше, що спадає на думку, якщо суп пересолили: можна злити частину бульйону і замінити його окропом. Суп після цього слід добре прокип'ятити і дати настоятися. Тут важливо не перестаратися з водою, інакше страва може втратити насиченість і смак. В такому випадку можна додати шматочок вершкового масла.

  • Додайте сметану і зелень

Якщо суп пересолений злегка, то при подачі в нього можна додати сметану і зелень (наприклад, кріп, петрушку) - вони заберуть на себе зайву солоність.

Є ще один спосіб: замінити в пересоленому супі овочі на інші. Це теж допоможе виправити ситуацію. Але якщо у вас звичайний овочевий суп, то сенсу в цьому немає - вже простіше зварити новий.

Вас також можуть зацікавити новини: